Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Idag 1 match

Veera Kauppis tankar inför andra kvartsfinalmatchen

26 mars 2021 15:45

Igår vann Team Thorengruppens damer den första matchen i kvartsfinalserien mot Malmö och nästa match spelas redan imorgon. Veera Kauppi, som gjorde tre mål i gårdagens match, har en klar bild av sina förväntningar inför morgondagens match.


Första matchen i kvartsfinalserien mellan Team Thorengruppen och Malmö slutade 5-2 till Thorens fördel. Veera Kauppi, som stod för tre av målen, säger att laget är nöjda över matchen.

-I slutspel är det viktigaste att vinna, så vi kan vara nöjda med vår insats även om det inte var så fin innebandy hela tiden. Vi är riktigt taggade över att få spela ett slutspel så känslan i laget är riktigt bra och vi fokuserar nu på nästa match.

Inför lördagens match tar de med sig en del lärdomar om både sitt eget och Malmös spel. Bland annat menar Veera att de måste fortsätta hålla mycket boll och stärka försvaret.

-Det känns som att de skapade mest lägen på våra misstag och bara hade några riktigt långa och farliga anfall, så vi måste bli ännu mer noggranna och ha bättre fart med bollen. Deras målvakt gjorde en bra match igår men jag tror att eftersom vi hade så många bra lägen att sätta dit bollen igår så kommer de gå in imorgon. Defensivt är det viktigt att inte ge bort något gratis och vara aggressiva.

Att morgondagens match spelas på bortaplan och att resan till Malmö är lång är inget som oroar Veera.

-De får säkert extra energi av att vara på hemmaplan, men vi har redan varit där och vunnit en match under grundserien så jag tror att det kommer gå lika bra denna gång. Resan dit är lång men sånt är vi vana vid så det ska inte vara några problem.

Veera vann poängligan för SSL-grundserien, avslutade grundserien med att göra 38 poäng på 8 matcher och inledde slutspelet med att göra 3 mål i första matchen. Hon beskriver sin form som riktigt bra och hoppas på att kunna behålla självförtroendet i kommande matcher.

-Sen jag kom tillbaka från min skada känns det som att det bara har gått bättre och bättre varje match. Det funkar också väldigt bra med syrran och Joelsson, som båda två är väldigt heta just nu.

Oona Kauppi assisterade 4 mål under torsdagens match och Sofia Joelsson stod för matchens andra mål. Att Joelsson samt Emelie Wibron och Tilde Hållstam har kommit tillbaka ser Veera som en av flera framgångsfaktorer som lett till att det gått väldigt bra för laget på senaste tiden.

-De är viktiga och grymma spelare som bidrar till att laget får ännu mer bredd och spets, så det känns riktigt bra. Vi har också förberett oss bra innan matcherna och utvecklat vårt spel under säsongens gång, så nu känns det som att många delar i vårt spel fungerar väldigt bra. Till sist så kräver vi spelare mycket av varandra, men ger också väldigt mycket energi till varandra när det behövs.

Lördagens match går av stapeln klockan 15.00 i Baltiska hallen i Malmö och går att titta på HÄR.