Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Cajsa Alm klar för Team ThorenGruppen

30 mars 2022 15:00

Tre år på Riksinnebandygymnasiet. Nästa säsong kliver Cajsa Alm ut i seniorvärlden och nu har hon bestämt sig för spel med Team ThorenGruppen. -Jag har längtat till den här dagen ända sedan hon lämnade IKSU för RIG.

-Åren på RIG har varit bra för henne, en blivande A-landslagsspelare nu när hon tar nästa steg i ThorenGruppen, säger sportchef Jocke Sjöström.


Cajsa Alm slogs sina första innebandypassningar i Ersmarks IK. Hon klev sedan över till Iksu Ungdom innan hon började på Riksinnebandygymnasiet och därmed gick över till RIG Umeå. -Tiden på RIG har varit jätteutvecklande. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, både som spelare och som person, säger Cajsa som stod för 19 poäng på 17 matcher för RIG i allsvenskan norra den här säsongen.

Både Rönnby och Team ThorenGruppen visade intresse för Cajsa inför nästa säsong och valet föll på ThorenGruppen. -Magkänslan sa ThorenGruppen. Jag har tränat lite med dem och vet att det är en bra träningsmiljö där jag kommer att utvecklas. Sedan trivs jag jättebra i Umeå där jag har min familj, så det var helheten som avgjorde, säger hon.

Cajsa beskriver sig som en snabb spelare som gillar att ha mycket boll och leverera passningar till sina medspelare. Nu ser hon fram emot att få avsluta säsongen med Rig Umeå – därefter väntar SSL med Team ThorenGruppen. -Först och främst vill jag komma in i allt. Hitta lägenhet, jobb och allt sånt men sen känns det jättekul med ThorenGruppen, det är alltid så roligt när jag är där och tränar. Det är ett högre tempo, man behöver tänka mer och det är en lyx att möta världens bästa spelare på träning. Jag är också taggad att få möta lite andra lag och få lite tuffare matcher, säger hon.

Sportchefen Jocke Sjöström är glad över att Cajsa Alm valt att skriva på för Team ThorenGruppen. -Cajsa är en modern hybridspelare som kan användas på alla positioner. Hon har en kaptensaura i allt hon gör och hon är extremt seriös och målmedveten. Hon gör sin omgivning bättre men vi ska jobba med att få henna att vilja skina mer själv, säger han.