Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match

Maja Viström laddad för VM:s finalhelg

4 december 2021 13:00

Första VM-turneringen och stundande VM-semifinal. Då trivs Maja Viström alldeles förträffligt! -Det är otroligt häftigt att få spela VM, säger Maja.


Maja Viström fick det verkligen att lossna i VM-kvartsfinalen mot Norge där hon stod för tre mål och två assist i 13–0-segern i ”Thorengruppenfemman” med Maja, Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson (tidigare Thorengruppen), Sandra Boric Svärd och Cornelia Fjellstedt.

-Det var så klart kul att få sätta några bollar men jag ska inte ta åt mig all ära själv, jag fick ju några mackor av mina lagkamrater också. Conne (Cornelia Fjellstedt) spelade ju fram till ett mål som jag knappt kunde missa. Det är alltid en trygghet att få spela med människor som man känner och har koll på, vi vet var vi har varandra, säger Maja som totalt noterats för fyra mål och fyra assist så här långt i turneringen.

VM-äventyret har gått som på räls hittills för Sverige. Nu väntar Schweiz i lördagens semifinal i Uppsala.

-Det kommer bli en match med hög intensitet. De har många individuellt skickliga spelare och vi behöver ha koll på dem för att vinna. Schweiz har bra stäm i sina kedjor men vi har en bredare trupp och många matchvinnare, säger Maja som ser fram emot finalhelgen där målsättningen är given – att försvara VM-guldet.

-Det är vårt mål. Det som talar för oss är att vi har tre femmor som både producerar framåt och som är starka i försvaret. Vi har många matchvinnare och två riktigt bra målvakter, så vi har stor potential att lyckas gå hela vägen.

Hur kul är det att få spela ett VM på hemmaplan?

-Det är väldigt mäktigt, det är något jag drömt om hela livet. Man hade ju nästan glömt hur roligt det är att spela inför publik och när det nu är extra mycket publik och stöd så är det ju extra bra!