Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 2 matcher
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Fredag
11 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Torsdag
24 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher

Maja Viström laddad för VM:s finalhelg

4 december 2021 13:00

Första VM-turneringen och stundande VM-semifinal. Då trivs Maja Viström alldeles förträffligt! -Det är otroligt häftigt att få spela VM, säger Maja.


Maja Viström fick det verkligen att lossna i VM-kvartsfinalen mot Norge där hon stod för tre mål och två assist i 13–0-segern i ”Thorengruppenfemman” med Maja, Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson (tidigare Thorengruppen), Sandra Boric Svärd och Cornelia Fjellstedt.

-Det var så klart kul att få sätta några bollar men jag ska inte ta åt mig all ära själv, jag fick ju några mackor av mina lagkamrater också. Conne (Cornelia Fjellstedt) spelade ju fram till ett mål som jag knappt kunde missa. Det är alltid en trygghet att få spela med människor som man känner och har koll på, vi vet var vi har varandra, säger Maja som totalt noterats för fyra mål och fyra assist så här långt i turneringen.

VM-äventyret har gått som på räls hittills för Sverige. Nu väntar Schweiz i lördagens semifinal i Uppsala.

-Det kommer bli en match med hög intensitet. De har många individuellt skickliga spelare och vi behöver ha koll på dem för att vinna. Schweiz har bra stäm i sina kedjor men vi har en bredare trupp och många matchvinnare, säger Maja som ser fram emot finalhelgen där målsättningen är given – att försvara VM-guldet.

-Det är vårt mål. Det som talar för oss är att vi har tre femmor som både producerar framåt och som är starka i försvaret. Vi har många matchvinnare och två riktigt bra målvakter, så vi har stor potential att lyckas gå hela vägen.

Hur kul är det att få spela ett VM på hemmaplan?

-Det är väldigt mäktigt, det är något jag drömt om hela livet. Man hade ju nästan glömt hur roligt det är att spela inför publik och när det nu är extra mycket publik och stöd så är det ju extra bra!