Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher

Erik Ställ förlänger med Team Thorengruppen

15 september 2022 16:50

Spelare och säsonger kommer och går. Men Erik Ställ består. Nu kliver den 38-årige måvlakten in i sin tolfte säsong med Team Thorengruppen.


Erik Ställ skrev ett nytt tvåårskontrakt med Thorengruppen när laget tog steget upp till SSL igen 2020. Den här gången handlar det om ett ettårskontrakt för den reslige och välmeriterade Ersbodaprodukten.

  • Jag tar ett år åt gången nu men det har egentligen inte varit några konstigheter. Jag och Jocke var tidigt överens, sen har vi bara inte fått tummen ur och signerat kontraktet. Jag kände redan när förra säsongen avslutades att jag ville fortsätta, det var en så fruktansvärt rolig säsong, säger Erik. Han beskriver hur mentaliteten i laget förändrats där man nu känner att man kan vinna och föra spelet mot alla lag.
  • Den mentaliteten i kombination med nya arenan och de förutsättningar som den ger gör att jag gärna kör en säsong till. Dessutom har jag höjt min lägstanivå de senaste säsongerna och eftersom jag inte har en spelstil som bygger på explosivitet så känner jag ingen anledning att sluta bara för att jag nått en viss ålder. Den här säsongen siktar Team Thorengruppen att nå den där slutspelsplatsen som var så snubblande nära i fjol. Trots att Erik Ställ spelat mängder av säsonger i SSL så har han bara fått uppleva ett slutspel, när han stod för Falun 2007/08.
  • Det hade varit otroligt kul att få spela ett slutspel. Vi märkte ju hur det kom mer publik när vi gick bra i fjol och vi sålde ut hallen i derbyt på våren, så jag tror att ett slutspel kan bli riktigt roligt även publikmässigt. Hur ser du på karriären på lång sikt - vill du nöta på tills ni vinner ett SM-guld?
  • Jag har inte satt något slutdatum. Så länge jag tycker det är roligt, håller en nivå jag kan stå för och får ihop det med övriga delar i livet så spelar jag gärna innebandy. Team Thorengruppen inleder årets SSL-säsong borta mot nykomligen AIK på fredag. En kul premiärmatch, tycker Erik Ställ.
  • De har samma stomme och många namn man känner igen. De har "Binge" (Magnus Jäderlund) som coach och han brukar ställa luriga lag på banan. Det blir en tuff match men det känns bra att de bytt ut parketten mot matta i Solnahallen. Sportchefen Jocke Sjöström kommenterar Erik Ställs kontraktsförlängning.
  • Erik är ett unikum som blivit bättre och bättre för varje år. Han är en riktig kulturbärare och har en rutin och ett sätt att leda och hålla ihop laget utanför planen som är grymt värdefull för oss. Vi får en grym målvaktsduo i år där Erik står för trygghet och stabilitet och där Thomas Crona är ung och lovande. Förstaplatsen är inte lika given i år för Thomas kommer verkligen att utmana honom, men känner jag Erik rätt kommer han bara att höja sig av konkurrensen, säger Jocke.