Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Idag 1 match

Joelsson inför tredje kvartsfinalmatchen: "Vi ska vinna den."

28 mars 2021 16:45

Lördagens bortamatch mot Malmö blev en riktig nagelbitare som till sist avslutades med att Sofia Joelsson avgjorde matchen med en sudden-straff. Nu ser hon fram emot måndagens match där Team Thorengruppen har chansen att stänga kvartsfinalserien.


Kvartsfinalserien mot Malmö har inletts strålande av Team Thorengruppen. Laget har vunnit de första två matcherna i serien som avgörs genom "bäst av fem" och har därigenom chansen att gå som segrare ur kvartsfinalen redan på måndag. Efter lördagens vinst säger Sofia Joelsson att stämningen i laget är väldigt skön.

-Det är otroligt härligt att vi kunde vända en dålig trend i matchen och vinna på straffarna.

Lördagens match var jämn och slutade 6-7 till TTG efter en utdragen straffläggning.

-Känslan innan straffläggningen var att vi skulle vinna. Malmö fick en bra start men så kliver Lovisa Hedin in och gör tre riktigt viktiga räddningar samtidigt som vi sätter våra straffar, säger Joelsson.

Joelsson la inte bara den avgörande straffen, hon satte även ett mål i andra perioden och ett tidigare under straffläggningen.

-Jag tänkte inte så mycket under mina straffar, utan jag visste vad jag skulle göra.

Sedan sin comeback har Joelsson gjort mål i alla 6 matcher hon spelat. Hon säger att formen känns bra och att hon kommit in väl i tajmingen.

-Det har också varit riktigt kul att få spela i en så bra femma. Nu är det bara att steppa upp ännu mer då det blir tuffare matcher.

Inför måndagens match har Joelsson en klar bild av vad som gäller. Hon menar att laget inte är helt nöjda med gårdagens match och vill ta revansch, samtidigt som siktet är inställt på att vinna kvartsfinalserien.

-Vi ska gå in och göra jobbet helhjärtat och visa varandra att vi vill vinna. Vi ska vinna och göra allt för att vinna den!

Måndagens match spelas på hemmaplan i Umeå Energi Arena kl 18.00 och går att se HÄR.