Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Suominen om damernas första halva på säsongen

11 december 2019 12:19

Det har nu gått halva säsongen av Allsvenskan Norra för damerna. Läs här vad tränare Christoffer Suominen tycker och tänker om inledningen, träningskulturen och målen med resten av säsongen.


Halva säsongen är snart i hamn och just återfinns laget på en stabil andraplats bakom RIG Umeå. Vilka tre punkter skulle du sammanfatta första halvan med?

-> Det finns givetvis flera punkter som bör lyftas fram, men utifrån den process som vi startat så väljer jag att lyfta fram spelarnas utveckling tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Vi har byggt vidare på den träningskultur som funnits tidigare och det är fantastiskt roligt att få verka i en miljö med den passion, energi och seriositet som genomsyrar både spelare och ledare i vår verksamhet. Det blir som en garant för att vi ska kunna ta processen vidare framöver, så all eloge till spelarna så här långt.

Du är ny inom Thorengruppen och men har lång erfarenhet av att vara tränare på hög nivå runt om i Sverige. Vilka erfarenheter och kunskaper har du tagit med dig sedan tidigare och försökt implementera hos laget?

-> Självklart bär man med sig erfarenheter från tidigare uppdrag, som präglar hur vi bygger vår dagliga verksamhet. Här skulle jag dock verkligen vilja lyfta fram hela ledarteamet. Alla ledare arbetar extremt hårt varje vecka för att skapa en god läromiljö för våra spelare och ge dem bästa möjligheter att utvecklas som både innebandyspelare och människa. Vi ledare har många olika erfarenheter och även unika spetsegenskaper som tillsammans skapar en bra sammansatt helhet runt laget.

Andra halvan, vad blir målet? Ni är i skrivande stund sju poäng bakom RIG. -> Vi har naturligtvis flera olika målsättningar, både process- och resultatmål. Absolut viktigast är att vi fortsätter att utvecklas tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt genom hela säsongen. Sedan kommer vi ta en match i taget och verkligen arbeta med att optimera våra förberedelser, för att kunna prestera så bra som möjligt vid varje matchtillfälle. Vi ser fram emot andra halvan av säsongen.