Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Thomas Crona klar för Team Thorengruppen

18 maj 2022 17:55

Han gick Riksinnebandygymnasiet i Umeå och har därefter gjort två säsonger med Kalmarsund i SSL. Nu återvänder målvakten Thomas Crona till Umeå då han är klar för Team Thorengruppen SK på ett tvåårskontrakt.

  • Thorengruppen är en förening som vill framåt. Det är något jag värderar högt och jag ser fram emot att få börja spela med Thorengruppen, säger Thomas.

Thomas Crona är född 2001, bördig från Linköping och tog studenten från Riksinnebandygymnasiet för två år sedan. Redan då var Team Thorengruppen intresserat av hans tjänster men Thomas valde då spel med Kalmarsund.

  • Jag har utvecklat mycket under min tid i Kalmarsund och även om konkurrenssituationen inte varit exakt som jag önskat så har jag lärt mig mycket och har bara gott att säga om Kalmarsund som förening och alla människor runt omkring. Jag är glad och nöjd över att jag spelat här i två år men nu vill jag testa på Thorengruppen och Umeå, jag känner att det finns bra utvecklingsmöjligheterna för mig där, säger Thomas. Med sin RIG-bakgrund har Thomas bra koll på Team Thorengruppens trupp och nu ser han fram emot att ta nästa steg som målvakt.
  • Jag vill utvecklas och bli ännu mer stabil i SSL. Långsiktigt vill jag en stabil och bra SSL-målvakt, ta mig till landslaget och vara med och tävla om både SM- och VM-medaljer. Team Thoregruppen har haft bra utväxling på sina unga spelare de senaste säsongerna, något som noterats av målvaktsförvärvet.
  • Det är kul att se att det funkar bra och att man kan ha en variation i sitt lag med både yngre, äldre och de mittemellan, säger han.
    Janne Lundqvist i Thorengruppens sportkommitté kommenterar målvaktsförvärvet så här:
  • Vi var ju intresserade redan för två år sedan och har haft honom under lupp sedan dess. Thomas är stor målvakt med sina 187 centimeter. Han har bra spelsinne, är lugn och trygg i målet och har också 11 U19-kamper på meritlistan. Med rätt utveckling har han alla möjligheter att bli en framtida stormålvakt i SSL, säger Janne.