Söndag
24 Nov 2 matcher
Söndag
01 Dec 2 matcher
Lördag
14 Dec 1 match
Måndag
16 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Söndag
15 Mar 2 matcher

Uddamålsförlust och oavgjort blev helgens resultat

14 oktober 2019 10:44

Damerna kom från en start seriestart in till mötena med Alunda och Storvreta på bortaplan. Tufft motstånd visade sig bli lite för tufft under helgens matcher i Uppsalaområdet. Här är Christoffer Suominens tankar om helgen.


En förlust och en oavgjord match från helgen. Om vi börjar med förlusten mot Alunda som slutade 6-5 efter full tid, vad säger du om den matchen?

-> Tråkigt att förlora, men samtidigt väldigt många läropengar som vi förhoppninsvis kan dra nytta av längre fram under säsongen. En ryckig match, där vi har ledningen i mitten av andra perioden innan Alunda kommer ifatt och går förbi till en tvåmålsledning. I sista perioden höjer vi oss rejält och är nära att komma ifatt, men det räcker inte denna gång. Sett till hela matchen så vinner Alunda fullt rättvist.

Storvretamatchen slutade oavgjort, 4-4, där ni hade ledningen tre gånger om. Hur upplever du matchen och slutresultatet?

-> Ja, en match av lite annan karaktär. Vi arbetar hårt och visar bra energi, men får inte spelet att stämma i alla delar, vilket gör att Storvreta kan, precis som du nämner, komma ikapp tre gånger om. Vi visar dock stort mod och går verkligen för att vinna matchen under övertiden. Men vi har inte det där riktiga flytet denna helg och åker hem med en poäng. Cred till spelarna som verkligen sliter på under helgen, även om vi inte spelar våra bästa matcher.

Landslagsuppehåll nu och nästa match är den 22 oktober mot IBF Dalen på IKSU sport. Vad kommer ni jobba med fram tills dess?

-> Vi kommer att arbeta vidare med att utveckla vårt spel. Sedan handlar mycket om att analysera våra insatser och bygga vidare på det som har fungerat bra hittills. Laget känns grymt laddat för att visa vad vi går för i derbyt mot IBF Dalen.

Alunda - Thorengruppen 6-5 (Skott: 25-25)

Målskyttar mot Alunda i Thorengruppen: Johanna Hägglund 2, Sanja Johansson, Nora Parkle, Emilia Jonsson.

Storvreta - Thorengruppen 4-4 (Skott: 17-12)

Målskyttar mot Storvreta i Thorengruppen: Mira Sandström, Moa Johansson, Johanna Hägglund, Lovisa Nordström.

Artiklar om matcherna: UNT - Hattrick i Alundas tredje raka, UNT - Oavgjort – efter Larssons dubbel, VK - Uddamålsseger för Alunda mot Team Thorengruppen SK, VK - Oavgjort i toppmötet mellan Storvreta och Team Thorengruppen SK