Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match

Delgado Johansson om semifinal och final

19 april 2021 08:00

Team Thorengruppen går som på räls och har nu tagit sig hela vägen till SM-final; den första i klubbens historia. Semifinalserien avslutades på fyra matcher mot KAIS Mora och på lördag spelas finalen mot Pixbo Wallenstam. Amanda Delgado Johansson har delat med sig av sina tankar om matcherna som varit och det som komma skall.


Under lördagen avgjordes den fjärde matchen i semifinalenserien mellan Team Thorengruppen och KAIS Mora. Vinsten för Thorengruppen innebär att serien avslutades, 3-1 till Umeå-laget. Amanda Delgado Johansson, tvåmålsskytt i matchen, är nöjd över lagets insats under matchen och serien.

-Känslan i laget är väldigt bra efter matchen! Det kändes som en solid laginsats och vi fick många bra saker att ta med oss från matchen.

Att TTG går segrande ur semin anser Delgado Johansson beror på att de är vassare än Mora.

-Jag tycker vi är ett bättre lag och när vi är noggranna och gör jobbet fullt ut, så är vi svårstoppade.

Det var dock inte lätt hela vägen genom semin för Thorengruppen. Mora gick segrande ur den tredje matchen och periodvis hade de övertaget i vissa matcher. Delgado Johansson menar att Mora och TTG är två offensiva lag som vill sätta hög press.

-Jag tycker att Mora gjorde delvis gjorde det svårt för oss där ibland. Däremot tycker jag att vi är skickliga i tredjedelen av banan och vi är starka när vi har tålamod i anfallsspelet.

Delgado Johansson stod för två mål i lördagens match och även Emelie Wibron i hennes femma gjorde två.

-Min form är uppåtgående skulle jag säga, som hela femman. Jag tycker vi gör vår bästa match tillsammans i semifinal fyra.

Att formen är på en uppåtgående kurva verkar lovande inför finalmatchen. Amanda menar att TTG måste prestera på samma nivå som i vinsterna mot Mora för att det ska bli en vinst i den matchen.

-Där tycker jag vi har varit väldigt disciplinerade i försvarsspelet, samtidigt som vi har varit vassa framåt.

Nu väntar flera dagars uppladdning inför lördagens finalmatch, som även innebär en resa till Gävle.

-Nu handlar det bara om att samla energi till sista matchen. Det blir en ganska lugn träningsvecka och sedan åker vi mot Gävle under torsdagen. Förmodligen blir det någon träning där också.

Att laget är i SM-final är historiskt i klubbens historia, vilket även innebär att en vinst skulle vara klubbens första SM-guld. Hur laget skulle fira det är givetvis i högsta grad påverkat av pandemin och medföljande restriktioner, men Delgado Johansson menar att det finns en del planer vid en eventuell vinst.

-I år blir det lite speciellt med tanke på corona, men det blir helt klart att umgås så mycket som möjligt med laget och njuta över vad vi presterat tillsammans.

Finalmatchen går av stapeln lördag 24/4 klockan 15.15 och kommer att sändas i SVT. Tills dess: ladda upp, tagga till och se till att bli en del av matchen genom att bli målhjälte!