Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Tisdag
20 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Torsdag
12 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match

Svahn inför Pixbo: "En sexpoängsmatch"

16 februari 2022 11:00

En onsdag mitt i februari spelas en av säsongens hittills kanske viktigaste matcher. På bortaplan möter Team Thorengruppen laget en placering upp i tabellen, Pixbo Wallenstam. Jonas Svahn menar att en vinst behövs både för tabelläget och lagets mentalitet.


Med en eller flera matcher mindre spelade än Pixbo och övriga lag i toppen av tabellen ligger TTG i nuläget fem poäng från en plats i slutspelet. En vinst i detta läge hade varit viktig på den fronten, likväl som andra.

-En vinst är alltid viktig och denna match är en sexpoängsmatch så det skulle betyda mycket för oss som lag att vinna. Både för tabelläget men också för att vända vår dipp vi haft senaste matcherna, säger Thoren-centern Jonas Svahn.

TTG har haft en rad tuffa matcher på sistone, med tre förluster under de senaste veckorna. Vad som behövs för att bryta trenden och vinna mot Pixbo är även receptet för att laget ska kunna ordna en plats i slutspelet, menar Svahn.

-Vi måste bli mer noggrann med grunderna i vårt spel. Sätta försvarsspelet, både det uppställda samt när de vill spelvända. I början av säsongen tog vi många spelvändningar och gjorde många mål på dessa. Det behöver vi hitta tillbaka till. Vi behöver också fortsätta vara raka och tydliga i anfallszon samt våga vara kreativa.

Jonas har en bild av vad laget har att vänta ikväll när de ställer upp mot Pixbo.

-Pixbo är duktiga på att spela genom uppställda försvar och har en femma som är riktigt vass i sina spelvändningar. Det behöver vi vara beredda på!

Sexpoängsmatchen drar igång klockan 19.15 och du ser den på Sportexpressen Play.