Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Idag 1 match

Team Thorengruppen får stort elitbidrag av Umeå Kommun

17 december 2020 08:00

Team Thorengruppen innebandy får drygt 697 000 kronor av Umeå kommun i extra elitbidrag på grund av coronapandemin. Nu vill föreningen visa sin tacksamhet – genom att anordna en gratis innebandyskola i sommar. "Det är ett sätt att betala tillbaka och dela med oss av vår kunskap till alla barn och ungdomar i innebandystaden Umeå", säger klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren.


Coronapandemin har slagit hårt mot idrotten. Därför skjuter Umeå kommun till fem miljoner kronor till elitföreningarna i Umeå där en miljon är ett riktat jämställdhetsstöd (utifrån hur många aktiva kvinnor som finns i föreningen) och resterande fyra miljoner fördelas utifrån kommunens vanlig elitbidragsprinciper. Team Thorengruppen har både dam- och herrlag i svenska superligan i innebandy. Föreningen tilldelas nu 205 607 kronor i jämställdhetsbonus och 491 803 kronor i vanlig sponsring, totalt landar detta på 697 411 kronor.

-> Vi är så klart otroligt tacksamma för det här stödet. Umeå är en fantastisk idrottsstad och med det här bidraget visar kommunen prov på ett nästintill absolut gehör genom att stötta oss som bedriver elitverksamhet. Det har varit och är tufft med intäkterna i pandemin. Det här bidraget skapar en trygghet för oss som förening, säger Tomas Hugosson Wallgren, klubbchef, som nu planerar en kostnadsfri innebandyskola i sommar, om restriktionerna i coronapandemin då tillåter detta.

-> Det är ett sätt för oss att visa vår tacksamhet på. Vi har världsspelare i innebandy både på dam- och herrsidan i föreningen som har mycket att lära ut. Att anordna en kostnadsfri innebandyskola känns som ett bra sätt att betala tillbaka till kommunen och dela med oss av vår kunskap till alla barn och ungdomar i en innebandystad som Umeå, säger Tomas Hugosson Wallgren.