Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Team Thorengruppen får stort elitbidrag av Umeå Kommun

17 december 2020 08:00

Team Thorengruppen innebandy får drygt 697 000 kronor av Umeå kommun i extra elitbidrag på grund av coronapandemin. Nu vill föreningen visa sin tacksamhet – genom att anordna en gratis innebandyskola i sommar. "Det är ett sätt att betala tillbaka och dela med oss av vår kunskap till alla barn och ungdomar i innebandystaden Umeå", säger klubbchefen Tomas Hugosson Wallgren.


Coronapandemin har slagit hårt mot idrotten. Därför skjuter Umeå kommun till fem miljoner kronor till elitföreningarna i Umeå där en miljon är ett riktat jämställdhetsstöd (utifrån hur många aktiva kvinnor som finns i föreningen) och resterande fyra miljoner fördelas utifrån kommunens vanlig elitbidragsprinciper. Team Thorengruppen har både dam- och herrlag i svenska superligan i innebandy. Föreningen tilldelas nu 205 607 kronor i jämställdhetsbonus och 491 803 kronor i vanlig sponsring, totalt landar detta på 697 411 kronor.

-> Vi är så klart otroligt tacksamma för det här stödet. Umeå är en fantastisk idrottsstad och med det här bidraget visar kommunen prov på ett nästintill absolut gehör genom att stötta oss som bedriver elitverksamhet. Det har varit och är tufft med intäkterna i pandemin. Det här bidraget skapar en trygghet för oss som förening, säger Tomas Hugosson Wallgren, klubbchef, som nu planerar en kostnadsfri innebandyskola i sommar, om restriktionerna i coronapandemin då tillåter detta.

-> Det är ett sätt för oss att visa vår tacksamhet på. Vi har världsspelare i innebandy både på dam- och herrsidan i föreningen som har mycket att lära ut. Att anordna en kostnadsfri innebandyskola känns som ett bra sätt att betala tillbaka till kommunen och dela med oss av vår kunskap till alla barn och ungdomar i en innebandystad som Umeå, säger Tomas Hugosson Wallgren.