Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match

Inför Täby med Daniel Jernberg

30 september 2022 12:26

Hemmamatch mot Täby för Thorengruppen i kväll. Det är inledningen på en intensiv period där Thorengruppen spelar fyra matcher på nio dagar. Vi tog några ord med tränaren Daniel Jernberg inför mötet med Täby.


Vi börjar med Falunmatchen som ni vann med 6-2. Hur har ni analyserat den?

  • Försvarsmässigt var det en ganska bra match men spelet med boll kan bli betydligt bättre. Vi fick ingen fart i spelet när vi inte hade någon kvalité och skärpa i passningarna och då blir det lätt att vara destruktiva mot oss.

Nu möter ni Täby hemma. Täby som inlett säsongen med fyra poäng på två matcher och bara fyra insläppta mål?

  • De har släppt in minst mål i serien och är ganska solida defensivt. Vi hade ganska lätt för Täby i fjol men de har värvat in lite spelare och känns betydligt bredare och bättre i år. De är väldigt bolltrygga och kan briljera så länge de får spela i sitt tempo, så för oss gäller det att dra upp tempot.

Hur ser det ut i truppen inför matchen?

  • Vi har lite småskavanker men det ser helt okej ut. Mathilda Ekenlinde har gjort illa foten och blir borta ett par veckor. Det är ett avbräck, hon har inlett säsongen bra. "DJ" (Amanda Delgado Johansson) har en bristning och blir borta någon vecka till. Tuulia Aho kommer in från start för första gången i år och Sandra Boric Svärd kliver ner på backen igen.

Ni har fyra matcher på nio dagar. Täby i kväll, Karlstad borta på söndag, Nacka borta i cupen på onsdag och Rönnby hemma nästa söndag. Hur förbereder ni inför en sån intensiv matchperiod?

  • Ja, det är nästan NHL-tempo på matchandet men vi har tränat på som vanligt. Vi har sagt att vi ska försöka trycka på med träningen så mycket det går till i alla fall december. Så spelarna kommer att känna sig lite trötta och slitna i höst, men givetvis tar vi lite hänsyn till att vi har mycket matcher nu en period.

Något att tillägga inför Täbymatchen?

  • Det ska bli kul med match igen!

Noterbart inför matchen att...

  • Emelie Wibron och Oona Kauppi är poängbäst i Thorengruppen så här långt med nio poäng på två matcher. Sofia Joelsson skuggar duon på åtta poäng.
  • Täbys poängplockare är rutinerade Ranja Varli på fyra poäng.
  • Täby slog Åkersberga med 9-0 i premiären och förlorade med 3-4 mot Rönnby senast efter förlängning.
  • Thorengruppen gjort 20 mål på två SSL-matcher, fördelat på sju olika målskyttar.
  • Thorengruppen ännu inte dragit på sig någon utvisning i SSL.

Biljetter till kvällens match hittar ni här