05 Apr 1 match
07 Apr 1 match

Två tredjeplatser i Scandic Cup

31 augusti 2020 11:00

Team Thorengruppen ställde upp med två lag i helgens Scandic Cup i Umeå. I klasserna Herr Elit och HJ18 blev resultatet detsamma.

Onsdag 26/8 - Första matchen för både lagen

Klockan 18:00 inledde HJ18-laget sin första match för turneringen mot IBF Dalen. Trots ett tidigt underläge med 0-2 gjorde Team Thorengruppen sju (!) raka mål och kunde segra slutligen med 7-3.

I klassen Herr Elit väntade IBK Dalen i första matchen för SSL-herrarna under onsdagen. Trots att Team Thorengruppen tagit ledningen fler gånger kunde Dalen komma ikapp och komma förbi i den tredje perioden. Resultatet mellan de två SSL-lagen slutade 5-8 till fördel för Dalen.

Torsdag 27/8 - Tung förlust efter jämn match för HJ18

HJ18-laget skulle vara det enda lag som under dagen skulle försvara de gröngula Team Thorengruppen-färgerna. Efter en jämn första period, där motståndarna GUIF tagit ledningen, fortsatte matchen i samma melodi. Få mål och en händelserik avslutning gav till slut GUIF segern med 4-2 mot TTG.

Fredag 28/8 - SSL-herrarna med uddamålsvinst

Fredagen skulle betyda ett tidigare allsvenskt möte mellan Wibax från Piteå och TTG:s numera SSL-herrar. Matchen skulle innehålla inte mindre än 15 mål och svänga åt båda håll. Team Thorengruppen skulle dock visa sig vara ett strå vassare och segra med 7-8 efter full tid. Glädjande också att Jonas Svahn skulle få göra sitt första mål i TTG-tröjan.

Lördag 29/8 - Knapp förlust och oavgjort

Tidig match mot RIG Umeå väntade under näst sista dagen för HJ18. Ytterligare en jämn match skulle spelas och tyvärr också ytterligare en förlust. Med ett likaläge i mitten av den tredje perioden visade sig RIG Umeå vara något starkare än TTG och kunde vinna med 6-4.

För SSL-herrarna väntade Sundsvall FBC och för TTG behövdes en seger för att ta sig före just Sundsvall i tabellen och ta sig till final. Återigen skulle tittarna få se en svängig match med många mål. Trots en kvittering av TTG med mindre än två minuter kvar kunde laget inte få dit segermålet. Varsin poäng till lagen och Sundsvall till final mot IBK Dalen. En poäng för Team Thorengruppen och en total tredjeplats i turneringen.

Söndag 30/8 - Bronsmatch för HJ18

För HJ18-laget väntade en bronsmatch under söndagsmorgonen. Återigen skulle IBF Dalen stå för motståndet (7-3 till TTG i det förra mötet). Även här skulle TTG gå segrande efter en tight tillställning. Efter 2-2 i två perioder skulle Arvid Granvik bli matchvinnare för TTG och fixa tredjeplatsen för laget i Scandic Cup.