Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Fredag
07 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match

Emelie Wibron förlänger med Team Thorengruppen

1 augusti 2022 10:47

Emelie Wibron är bättre än någonsin. Nu är hon klar för två nya år med Thorengruppen.

  • En nyckel är att jag fortfarande tycker att det är så kul med innebandy, säger den 30-åriga forwarden.

2020/21 gjorde Emelie Wibron comeback lagom till SM-slutspelet efter barnafödande. Hon stod för sex poäng på sju slutspelsmatcher när Thorengruppen vann föreningens första SM-guld, men Emelie kände att hon inte var där hon ville vara rent fysiskt. Därför körde hon på stenhårt inför säsongen 2021/22 – och kom tillbaka bättre än någonsin. Emelie vann svenska cupen och SM-guld med Thorengruppen, hon vann poängligan i både SSL och SM-slutspelet på nya personliga poängrekord (86 poäng på 26 matcher i SSL och 28 poäng på åtta matcher i slutspelet) och blev utsedd till Årets spelare i svensk innebandy för andra gången i karriären. Därtill avgjorde hon VM-finalen mot Finland, blev första damspelare att göra över 100 mål i landslaget och hon blev också under säsongen den damspelare med flest landskamper på meritlistan.

  • Jag får väl hålla med om att jag är bättre än någonsin. Under säsongen kändes det inte som att jag presterade på topp hela tiden, jag var sällan helt nöjd där och då men när jag summerade säsongen var den ju perfekt, både individuellt och ur ett lagperspektiv, konstaterar Emelie som nu vunnit både sex SM-guld och sex VM-guld. Nu har Emelie förlängt kontraktet med Thorengruppen med två säsonger, fram till 2024.
  • Jag har länge varit inställd på att det skulle bli två år till. Jag har ännu inte kommit till det stadiet att jag bara tar ett år i taget och då känns det lika bra att bestämma sig för två år direkt. 2016 skrev Emelie på ett tioårskontrakt (!) med Iksu. När hon spelat ut det nya kontraktet med Thorengruppen har hon bara två år kvar till 2026…
  • Ja, jag vet! När jag skrev tio år med Iksu kändes det verkligen som jag hade tagit i men vi är ju inte riktigt vid 2026 ännu, säger hon. Emelie Wibron har fyllt 30 år men tycker fortfarande att innebandy är hur roligt som helst, enligt henne själv är det en viktig komponent till varför det fortsätter att gå så bra för henne.
  • Jag tror det är en kombination av många grejer där en viktig del är att jag tycker att det är så kul. Jag tycker inte bara det är kul i slutspelet utan jag tycker det är kul hela tiden, alla träningar, allt vi gör i och kring laget. Jag absolut att det är en nyckel att jag tycker innebandy är så roligt fortfarande. Vad vill du utveckla som spelare?
  • Jag vill gärna fortsätta precis som jag gjort. Jag tyckte att mina poäng hamnade lite väl mycket i fokus den gångna säsongen och min egen målsättning nu är att göra ett väldigt bra år prestationsmässigt även om jag inte gör lika mycket poäng, säger hon. Sportchefen Jocke Sjöström är väldigt nöjd över att Emelie Wibron förlängt kontraktet med två säsonger.
  • Emelie är ett unikum både på och utanför planen med sin professionalitet, ödmjukhet och totala hängivenhet till sporten. Hennes senaste säsong var helt makalös och det känns extra bra att hon går i bräschen och visar att man kan fortsätta sin elitsatsning – och bli ännu bättre! – även efter barnafödande. Emelie är en förebild och ambassadör både för Thorengruppen och för svensk innebandy, det går inte i text att beskriva hennes betydelse för klubben, säger Sjöström.