Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

John Stiglund skriver på för två nya år!

9 maj 2020 13:00

Målvaktsparet i Team Thorengruppen SK är klart. Erik Ställ får sällskap av John Stiglund – som förlänger sitt kontrakt med två säsonger. "Det ska självklart bli roligt att få tävla med de bästa i världen igen i SSL", säger John.


29-årige John Stiglund, ursprungligen från Sunderbyn i Norrbotten, anlände till Team Thorengruppen i vintras efter 2,5 säsonger i IBK Dalen. Det blev nio matcher i allsvenskan med Thorengruppen och därefter ett avancemang till SSL.

-> Det är alltid lite konstigt att komma in i en grupp mitt i säsongen men jag är ingen besvärlig människa och alla killar tog emot mig bra. Sedan var det en jätteskillnad ur min egen synpunkt att få lite förtroende och att få konkurrera. Det var extremt roligt att få lite valuta för slitet, säger han.

Fostrad i Gammelstads IF har han via IBK Luleå, Wibax Piteå och Dalen nu alltså hamnat i Thorengruppen. Det var inget snack om klubbvalet när han nu valde att satsa vidare.

-> Vi har två små barn hemma så frågan var om jag skulle spela alls eller inte, men att jag skulle spela i Thorengruppen om jag valde att fortsätta var en självklarhet. Jag har verkligen trivts bra sedan jag kom hit i julas och det var kul för laget och föreningen att vi tog oss upp igen. Föreningen förtjänar att vara i SSL, säger John som beskriver sig själv som målvakt så här:

-> Jag är inte lika stor som min kollega Erik Ställ utan jag är en mindre och reflexsnabb målvakt som lever mycket på mitt positionsspel och lugn.

Vad säger du om att få kampera och konkurrera om målvaktsposten med Erik Ställ?

-> Det ska bli kul att få tävla med honom. Han är en superkille och vi har bra kemi mellan oss. Det är ju en lite annan konkurrenssituation mellan målvakter än mellan utespelare men vi är båda professionella och oavsett vem av oss som står så är det laget som går först.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över kontraktsförlängningen med John Stiglund.

-> Han har bra ingångsvärden. Han har fått några år i SSL, även om han fått begränsat med speltid. Han passade perfekt in i gruppen hos oss och levererade på plan när han fick chansen. Han är väldigt lojal och bra att ha i ett lag och sedan har han egenskaper som målvakt som vi fått se för lite av på planen de senaste åren. Vi tror mycket på John och att han på allvar kommer att kampas med Ställ om målvaktsplatsen, säger Sjöström.