Johan Lindgren inför Jönköping
Publicerad: 2022-11-19
Team Thorengruppen möter Jönköping hemma i första matchen efter VM-uppehållet. Vi kollade läget med tränare Johan ”Lingon” Lindgren inför söndagsmatchen.

SSL-omstart hemma mot Jönköping - vad ser du fram emot mest med den utmaningen?

  • Framför allt väldigt roligt att det börjar om igen! Jönköping är ett lag som vi vill ha efter oss i tabellen, så hemmamatch mot dem ser vi som en bra möjlighet till tre poäng

Hur är läget i truppen?

  • Vi har fortfarande Vidar Mårtensson och Jonas Landström skadade, även om båda närmar sig att få träna innebandy igen. Tyvärr så har dessutom Mattias Ljunggren insjuknat i feber, så han är med allra största sannolikhet inte med på söndag.

Vad fokuserade ni på under VM-uppehållet?

  • Vi har lagt fokus främst på lite fysisk uppbyggnad under den här perioden, men även vissa detaljer i försvarsspelet har fått sig en genomgång.

Nämn några saker ni behöver se upp med hos Jönköping?

  • De gillar att fylla på med backar för att skapa övertag i anfallszonen, väl där spelar de gärna diagonalpass för att skapa öppna lägen. I försvarsspelet växte de ofta upp senast mot Hagunda och spelade med hög press, så där ska vi ha en lösning.

Vad blir nyckeln för er för att ta hem segern?

Vi behöver givetvis ha koll på vad Jönköping vill göra men det handlar till största delen om vår egen insats. Vi vill hålla ett högt bolltempo och hela tiden sätta hot mot motståndaren, på så sätt tror vi oss kunna skapa många chanser oavsett vilka vi möter.

Biljetter till matchen finner ni på länken nedan

Biljettlänk

Redaktionen