21 Apr 1 match

Herrarna med en lyckad start på 2021

25 januari 2021 08:00

2021 skulle trots en förlust få en inspirerande start för herrarna i SSL.

Så sent som den 17 januari skulle herrarna återigen vara tillbaka i SSL efter uppskjutna matcher. Nästan en månad senare gästade Storvreta Umeå Energi Arena och en på förhand tuff match skulle bli just det, tuff. Trots en tidig ledning av Axel Hjälm skulle bortalaget gå upp till 1-6 efter knappt halva matchen. En ledning som skulle visa sig bli för stor, trots fin moral och upphämtning till 4-6 av Team Thorengruppen. Storvreta kunde slutligen vinna matchen med 5-8.

Målskyttar TTG: Axel Hjälm 2, Tobias Bergfors, Adam Lidgren, Lukas Harnesk.

Highlights!

Team Thorengruppen - Storvreta 5-8 (Skott: 24-18)

Säsongens hittills kanske viktigaste match skulle spelas mellan Team Thorengruppen och Höllviken endast tre dagar senare i Umeå. Båda lagen inblandade i bottenstriden och i ett stort behov av poäng skulle bjuda tittarna på en riktig målfest. Med 2-4 efter den första perioden skulle fyra raka TTG-mål vända på matchen till 6-4 och här skulle lagen hålla jämna steg. Den tredje perioden skulle inledas av ett mål av Höllviken som här innebar 7-8. Genom två mål på mindre än minut genom Måns Höglin och Axel Hjälm var ställningen nu 9-8 med mindre än tio minuter kvar att spela. Men vändningarna slutade inte här. 9-10 och ett underläge för hemmalaget innebar tomt mål för TTG med mindre än två minuter kvar. Hampus Öhgren kunde lyckligtvis för TTG göra 10-10 och i förläningen klev tidigare nämnda Axel Hjälm fram och kunde se till att bonuspoängen hamnade i Umeå.

Målskyttar TTG: Axel Hjälm 3, Jim Johansson 2, Hampus Öhgren, Jonas Grahn 2, Måns Höglin, Mathias Hagert, Tobias Bergfors.

Highlights!

Team Thorengruppen - Höllviken 11-10 eft. förl. (Skott: 33-23)

Med en seger i ryggen reste Team Thorengruppens till Göteborg för att under fredagen möta Pixbo Wallenstam. Pixbo, med hugg på slutspelsplats, skulle dock få se sig överspelade två gånger och TTG kunde tidigt skaffa sig en 0-2 ledning. Ledningen skulle dock inte hålla perioden ut då hemmalaget efter 20 spelade minuter var ställningen 5-2.

Med en än tätare ställning efter 40 minuter (6-5) väntade en spännande tredje period. 6-6 av Måns Höglin, 8-6 för Pixbo och 8-7 av Axel Hjälm var ställningen innan bortalagets time-out med knappa två minuter kvar. Återigen skulle Team Thorengruppen göra mål i sex-mot-fem-läge och nu var ställningen 8-8. En kontring och Måns Höglin kunde spela fram segerskytten Jonas Svahn till det avTgörande 8-9 med endast 40 sekunder kvar. Team Thorengruppens första trepoängare var därmed ett faktum!

Målskyttar TTG: Hampus Öhgren 2, Axel Hjälm 2, Tobias Bergfors 2, Jim Johansson, Måns Höglin, Jonas Svahn.