Idag 1 match

Herrarna segrade mot nykomlingen

4 november 2019 10:53

Nykomlingen Bele Barkarby kom till Umeå Energi Arena med hopp att sno åt sig tre poäng. Serieledarna ville annat på hemmaplan.

Sex minuter in i matchen skulle Thorengruppens nyblivna landslagsman, Axel Hjälm, sätta dit matchens första mål. Hjälm och publiken skulle sedan få se en kvittering från gästerna innan Tobias Bergfors och Johannes Övregård kunde göra ett varsitt mål innan paus.

3-1 inför den andra perioden skulle efter knappa sex minuter bli 3-2. 4-2 av Gustaf Hedström och 5-2 av Bergfors igen blev sedan 5-3 och gästerna från Bele vägrade släppa greppet om matchen. Daniel Hernandez skulle dock se till att försprånget förblev tre mål efter 6-3 innan paus.

Bortalagets 6-4 visade sig bli det närmsta nykomlingarna kunde komma under matchen. Adam Hanssons och Hampus Öhgrens varsinna fina kontringsmål såg till att ledningen hölls intakt och att matchens slutsiffror skrev till 8-4. Nämnvärt i matchen är att Adam Hansson stod för fem fina poäng (1+4).

Målskyttar Thorengruppen: Tobias Bergfors 2, Axel Hjälm, Johannes Övregård, Gustaf Hedström, Daniel Hernandez, Adam Hansson, Hampus Öhgren.

Thorengruppen - Bele Barkarby 8-4 (Skott: 24-21)