Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Fredag
07 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match
Söndag
17 Sep 2 matcher
Lördag
23 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 2 matcher
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match

Myra Aggestål förlänger med Team Thorengruppen!

28 juni 2022 10:55

Hon debuterade i SSL redan som 17-åring. Nu förlänger den landslagsmeriterade centern Myra Aggestål sitt kontrakt med två säsonger med Thorengruppen IBK.

  • Det känns roligt och inspirerande, säger hon.

Myra Aggestål kom till Iksu från Guif och fick debutera i SSL säsongen 2015/16. Därefter har hon tagit steg för steg i sin utveckling och är nu en viktig del av Thorengruppens SM-guldkollektiv. Myra har gjort totalt 157 SSL-matcher och 106 poäng i karriären och noterades för 28 poäng på 24 grundseriematcher den gångna säsongen, som ju avslutades på bästa sätt med att laget fick lyfta SM-pokalen i Avicii Arena.

  • Det kändes otroligt bra att få avsluta säsongen med ett SM-guld. För egen del tycker jag att det var en godkänd säsong, det känns som att jag höll en ganska jämn nivå hela säsongen vilket också var ett av mina mål, säger Myra. Nu har den 24-åriga Guif-produkten, som var med i Sveriges VM-guldlag 2019 och var reserv på hemmaplan under årets VM, bestämt sig för att stanna i Umeå och Thorengruppen då hon skrivit på ett nytt tvåårsavtal med föreningen.
  • Det känns skönt att det är klart så att jag kan blicka framåt. Jag trivs väldigt bra både i Umeå och i Thorengruppen så det var inte så jättemycket att fundera på egentligen, kommenterar hon. Det är knappa tre månader kvar till seriestart där Thorengruppen ska försöka försvara sina inhemska titlar och därtill har chansen att bli bäst i Europa.
  • Det blir en spännande säsong med bland annat Champions Cup som ju ställdes in förra säsongen. Det känns också bra att vi får jobba vidare med stora delar av truppen från föregående säsong. Det är ett väldigt bra betyg till många att vi har sån kontinuitet i truppbygget, säger Myra som alltid gjort sig känd som en riktig lagspelare, men som kommande säsong ska försöka bli lite mer självisk.
  • En av de bitar jag vill utveckla i mitt spel är att tänka mer på mig själv och inte bara tänka på att göra andra bättre. Jag vill ta större plats på plan och till exempel våga ta skott själv ibland. Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström är nöjd över att ha säkrat Myra i två säsonger till:
  • Det känns alltid lite extra kul att kunna förlänga med en Umeåspelare. Myra är en extremt klok och spelintelligent center som är bra i alla spelets delar. Precis som hon är inne på själv så tror vi att det finns ännu mer att få ut av henne i offensiven. Hon har alla möjligheter att ta nya kliv i sin utveckling under de kommande två åren, säger han.