Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Daniel Hernandez stannar i Thorengruppen

21 april 2020 11:00

Han har stått för 96 poäng på två säsonger i allsvenskan och hade lockrop från både klubbar i Sverige och Schweiz. Men nu har poängkungen Daniel Hernandez skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK. "Att vi tog steget upp var avgörande för mig", säger han.


Daniel Hernandez, 27, kom till Team Thorengruppen från Balrog inför säsongen 2016/17. Fyra säsonger senare har han verkligen givit valuta för pengarna. Han har noterats för 101 seriematcher och 140 poäng i Thorengruppentröjan, varav 47 poäng (28+19) på 21 matcher den gångna säsongen.

-> Jag hade en bra säsong men det var synd att jag var lite skadad, jag hade gärna slagit mitt personliga poängrekord på 50. Jag hade en blödning i skelettet i handen och hade några matcher där jag inte gjorde ett schmack, säger Daniel och fortsätter: Det var en rolig säsong med laget. Vi vann de flesta matcher även om vi inte alltid presterade som vi kunde. Men vi spelade bättre och bättre ju längre säsongen led och hade en spelidé som vi körde efter. Vi var bäst överlag i serien och nu är det upp till oss att visa att vi hör hemma i SSL.

Det var många klubbar som hörde av sig till trollkarlen Daniel Hernandez. Men han nobbade SSL-konkurrenterna och till slut stod valet mellan Thorengruppen och Schweiz.

-> Mathias Hagert har ju dragit dit och tanken var att vi skulle sticka tillsammans. Men jag pratade mycket med ”Hagge” och med Jocke (Sjöström) och Janne (Lundqvist) och Schweiz kändes lite för tidigt. Jag har ju några år på mig. Att vi sedan tog steget upp till superligan var avgörande för mig. Nu väntar en återkomst till högsta serien och det för en Daniel Hernandez som kommer dit betydligt starkare än senast.

-> Jag hade aldrig besökt ett gym innan jag flyttade till Thoregruppen. Jag har gått upp fem-sex kilo bara av att träna på gym. Som lag är vi också betydligt bättre tränade nu än senast vi var uppe och vi har tre fantastiskt bra femmor som står sig bra, säger Daniel som växt in i laget säsong efter säsong.

-> Nu vågar jag göra lite mer, jag vet att ingen blir arg om jag tappar boll för jag hade lika gärna kunnat lyckats och göra mål. Jag har en sån spelstil att jag måste få komma in i det och nu känner jag mig trygg i min roll och kan släppa lös.

Kommande säsong får Daniel Hernandez ”släppa” lös i Svenska Superligan igen. Bäva månde motståndarna. Sportchefen Jocke Sjöström tror att Hernandez blir en attraktion även i SSL.

-> Han har varit överlägset bäst i allsvenskan och jag tror han kan bli en av de mest sevärda spelarna i SSL. Han är extremt bra individuellt men också bra på att sätta andra i lägen. Sedan sliter han båda vägarna och är väldigt bra i backcheck och defensiven, vilket är lite ovanligt för hans spelartyp. Det har varit ett tryck från andra föreningar på honom så det känns extra kul att förlänga med honom och där har Janne Lundqvist i sportkommittén gjort ett grymt jobb med en process som inleddes redan före jul.