Lördag
18 Feb 2 matcher
Fredag
24 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match

Team ThorenGruppen kommer inte att skicka sina spelare på landslagssamlingarna

21 januari 2021 12:30

De närmsta veckorna är planen att de svenska landslagen skall ha samlingar med sina lag. Dessvärre kommer inte några uttagna ThorenGruppenspelare att medverka på samlingarna. Klubben stoppar samtliga sina spelare. "Ur ett samhällsperspektiv känns det inte försvarbart att skicka iväg våra spelare", säger sportchefen Jocke Sjöström.


Det är en mycket speciell situation i SSL som utspelar sig just nu. Det ställs in matcher i princip varje omgång på både dam- och herrsidan som en följd av Covid-19 vilket gör att klubben fattat det tuffa beslutet.

-> "De inställda matcherna är ett bevis på att smittan mer eller mindre påverkar alla lag i landet. Trots protokoll och tuffa rutiner drabbar pandemin oss ändå. Att då träffas från olika lag under fler dagar trots rutiner är olämpligt", fortsätter Sjöström.

Sportchefen Sjöström tycker klubben fattat ett klokt beslut men lider givetvis med spelarna.

-> "Som förening är vi stolta att ha spelare i landslagssammanhang. Vi vill att alla våra spelare ska sträva efter att nå dit. Vi hoppas verkligen att det blir uttagna nästa läger och får visa upp sig då."

Spelarna har förståelse för beslutet men självklart vill de representera landslaget.

-> "Jag tycker föreningen haft en bra dialog med oss spelare. Givetvis vill man representera landslaget men har full förståelse för det tuffa beslut de fattat", säger en av spelarna som stoppas ifrån damlandslagets samling, Myra Aggestål.

Under beslutsprocessen har föreningen haft dialog med landslagsledningen som har gett försäkran om att inga påföljder kommer att drabba varken föreningen eller spelarna.