Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Amanda Delgado Johansson förlänger sitt kontrakt

10 juni 2022 08:25

Amanda Delgado Johansson återvände till Thorengruppen under den gångna säsongen. Nu har hon skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med de regerande svenska mästarna.

  • Det känns väldigt bra. Vi ska fortsätta att vara i toppen och slåss om SM-guldet även kommande säsong, säger hon.

Amanda Delgado Johansson har vunnit allt man kan vinna inom innebandyn flera gånger om. Ändå upplevde sportchefen Jocke Sjöström att hon var mer laddad och motiverad än någonsin när hon återvände till Umeå och Thorengruppen från hemstaden Uppsala och Sirius under den gångna säsongen.

  • Lite så, faktiskt, säger ”DJ”. Det var oerhört kul att komma tillbaka och det blev verkligen en nytändning för mig. Hon debuterade i SSL med FBC Uppsala 2013/14 och har därefter snittat 1,68 poäng per match i högsta serien då hon gjort 366 poäng på 217 SSL-matcher. I vintras blev det 20 poäng på 10 matcher för Thorengruppen i grundserien och därefter 11 poäng, varav åtta mål, i på åtta slutspelsmatcher. Nu väntar två nya år med Thorengruppen för den 26-åriga snipern.
  • Det var inte så mycket att tveka på när jag nu kommit tillbaka till Umeå och Thorengruppen. Jag är fortfarande relativt ung och två år känns som en bra plan, säger hon. Den gångna säsongen avslutades på bästa sätt när Thorengruppen vann SM-guld efter 5-4-seger i finalen mot Pixbo, inför nästan 10 000 åskådare i Avicii Arena. Det andra raka SM-guldet med Thorengruppen och Amandas femte totalt, efter tre tidigare guld med Iksu.
  • Det var helt fantastiskt att ytterligare en gång gå hela vägen och vinna guldet. Dessutom var det häftigt att vi fick göra det inför storpublik i Avicii Arena, det har man inte varit bortskämt med de senaste åren, säger hon. Nästa säsong väntar förutom SSL och svenska cupen även Champions Cup för Thorengruppen, där laget kan bli bäst i Europa.
  • Vi har ju inte spelat det på några år så det känns kul, det blir ytterligare en titel att sikta emot. Amanda kliver nu in i sin tionde säsong i SSL och målet är att fortsätta bidra varje dag, både på träning och match.
  • Det ska bli väldigt roligt att gå in i säsongen från start och det känns motiverande och inspirerande att få träna med de spelare man har runtomkring sig, det är en utvecklande miljö i sig. Min ambition är att hålla en hög nivå oavsett om det är en bortamatch i serielunken eller i en semifinalserie, säger hon. Sportchefen Jocke Sjöström nöjd över att den fyrfaldiga VM-guldmedaljören fortsätter två säsonger till i Thorengruppen.
  • Det känns lite som ett nyförvärv efter utflykten till Uppsala och det är lite extra kul att hon skriver på för två år, känslan är att det varit ett år i taget för henne de senaste åren. Hon är en spetsspelare och målskytt i världsklass som har en bred meny och också kan sätta andra i bra lägen. Hon har hela sin karriär visat att hon är en spelare som kliver fram i de stora matcherna men hon är också en fantastisk ambassadör för innebandyn, både i klubblaget och i landslaget.