Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

My Kippilä klar för Team Thorengruppen!

21 maj 2021 11:00

Hon rankas som en av världens bästa backar. Nu är den finländska landslagsstjärnan My Kippilä klar för Thorengruppen IBK. "Jag vill prova på något nytt och för min utveckling är Thorengruppen det bästa valet", säger den 24-åriga backen som skrivit på ett tvåårskontrakt.


My Kippilä flyttade till Sverige redan som 19-åring då hon inledde sin elitkarriär i Rönnby Västerås. Hon gjorde två säsonger i Rönnby och har därefter hunnit med fyra säsonger i Kais Mora. Totalt har hon nu noterats för 199 poäng på 170 matcher i SSL (grundserie + slutspel). Totalt handlar det om sex säsonger där hon växt och utvecklats både som spelare och människa.

-Jag var ganska ung när jag flyttade till Västerås. Där växte jag mest som person när jag flyttade hemifrån för första gången till ett helt nytt land. Innebandymässigt har jag utvecklats både defensivt och offensivt samt både på och utanför planen. Men jag känner ännu att jag har steg att ta för att bli en av de bästa i världen. Jag kan utveckla allt men jag har mycket mer att ge i offensiven, säger My, trots att hon alltså redan snittar mer än en poäng per match.

Kontraktet med Mora gick ut efter den gångna säsongen och flera klubbar hörde av sig till My. Nu har hon bestämt sig för att flytta till Umeå och spela med de regerande svenska mästarna, Thorengruppen.

-I slutändan stod det mellan Mora och Thorengruppen. Jag har haft jättefina år i Mora och har inga dåliga saker att säga om den klubben men jag vill prova på något nytt och tror att det här är det bästa för min utveckling, säger hon och fortsätter:

-Thorengruppen är en professionell klubb där jag får träna med några av världens bästa spelare varje kväll, säger My som hört mycket gott om Umeå som stad och som ser fram emot invigningen av den nya arenan.

Efter sex säsonger i Sverige har My såklart koll på de flesta spelarna i Thorengruppen och hon har även två finländska landslagskompisar i laget, Oona och Veera Kauppi.

-Vi är bra kompisar sedan länge och känner varandra jättebra. Jag har pratat ganska mycket med dem om hur det är i Thorengruppen och jag vet att det är ett lag med många individuellt skickliga spelare som älskar att vinna. Jag tror jag kommer att passa in ganska bra.

My Kippilä är en av världens bästa backar men hon saknar ännu de tre största titlarna i prisskåpet; ett SM-guld, Champions Cup och VM-guld. Kommande säsong har hon faktiskt chansen att vinna trippeln. Thorengruppen är med i kampen om SM-guld och Champions Cup och Finland siktar på sitt första VM-guld på 20 år då VM spelas i Uppsala, i månadsskiftet november/december.

-Det är guld man vill vinna. Jag har förlorat två SM-finaler i Globen så det är klart att det ger tändvätska och att målet är SM-guld. Sedan vill vi vinna Champions Cup med Thoren och VM är också ett jättestort mål. Vi har varit nära några gånger med Finland och vi har faktiskt ett rätt bra lag för att vinna VM. Det vore häftigt att slå Sverige på hemmaplan, säger My som spenderar sommaren hemma i Borgå, Finland, och sedan ansluter till Umeå.

Sportchefen Jocke Sjöström är väldigt nöjd över värvningen av My Kippilä.

-Det är en världsspelare som varit en drömvärvning länge för mig. Nu var det ett bra läge och tajmingen var rätt. My är en kreativ back som levererar år efter år. Hon är alltid med i all star team, internationellt som i SSL. Hon är på väg att passera 200 poäng på 170 matcher i SSL och hon kommer att bli ett fantastiskt tillskott för oss, säger han.