Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match

Mattias Ljunggren klar för Team Thorengruppen

15 april 2021 09:00

Nio säsonger i SSL. Åtta i IBK Dalen. Nu har landslagsmeriterade Mattias Ljunggren skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK. "Jag vill prova en ny miljö och det finns något att bygga på i Team Thorengruppen", säger backförvärvet.


Det finns rutin så det räcker till och blir över i Mattias Ljunggren. Han debuterade i SSL redan säsongen 2009/10 då han gjorde fyra matcher för Pixbo. Efter en säsong i Helsingborg och åtta i Dalen har han nu 228 SSL-matcher och 130 poäng i ryggsäcken och då är slutspelsmatcher inte inräknat. Det är med andra ord ett erfaret tillskott som sportchefen Jocke Sjöström nu ser ansluta till Team Thorengruppen.

-Vi kommer bygga mycket på de unga spelare vi har men vi har sökt rutin i de bakre leden och där kommer Mattias in. Han är rightfattad, bra med bollen, har ett bra skott och är lite elak. Han är en spelartyp som saknats hos oss, säger Sjöström.

Mattias Ljunggren, som fyller 31 i vår, ser fram emot miljöombytet. -Det handlar mycket om att få en ny röst. Jag har haft Jonatan och Urban som tränare i åtta år i Dalen. Det är två jättebra tränare men det känns som att det är dags att byta miljö och få höra saker från en ny röst. Vi har precis fått barn och känner att Umeå är vårt hem och Thorengruppen kändes som ett ganska givet val, säger han och fortsätter.

-Thorengruppen fick en tuff start i höstas men det blev ju en jätteskillnad efter tränarbytet och finns något att bygga på inför framtiden. De vill ha mycket boll inom laget vilket passar mig bra. Dessutom ska det bli otroligt roligt att få spela i en helt ny arena, det tror jag kommer att lyfta hela föreningen.

Nyförvärvet, som även noterats för sex A-landskamper i karriären, ser nu fram emot att få bidra både på och utanför planen i sin nya omgivning.

-Jag hoppas kunna bidra med rutin och erfarenhet och hjälpa de yngre spelarna att ta nya kliv. Sedan finns det mycket mer i mitt spel att hämta offensivt än vad jag fick ut den senaste säsongen och det hoppas jag få ut nu, säger han.

Sportchefen Jocke Sjöström säger att det inte kommer bli så stora förändringar i truppen inför nästa säsong men att Mattias Ljunggren var ett prioriterat förvärv.

-Vi kommer att ha rätt lite trafik i truppen och det känns bra att Mattias redan är på plats och acklimatiserad. Det gör att vi kan komma i gång tidigt med bygget inför nästa år. Han känns också hungrig, motiverad och laddad vilket är viktigt då vi kommer att öka kravställningen till nästa säsong.