Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 2 matcher
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Måndag
24 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 2 matcher
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Fredag
11 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 2 matcher
Torsdag
24 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher

Sandra Boric Svärd redo för Norge i VM-kvartsfinal

1 december 2021 18:10

Gruppspelet avklarat. Norge nästa. VM-debutanten Sandra Boric Svärd är redo för torsdagens kvartsfinal. -Det är häftigt att få spela VM, det är inte så många som får uppleva det, säger Thorengruppenbacken.


Sverige avslutade gruppspelet med att på tisdagskvällen betvinga Finland, som bara spelade Thorengruppenstjärnan Veera Kauppi i power play, med hela 9–3. En styrkedemonstration av Sverige, i en match som höll betydligt högre nivå än de två första gruppspelsmatcherna mot Slovakien och Tyskland.

-Ja, i de första två matcherna handlade det mest om att vi fick känna lite på klubba och boll. För mig som gör VM-debut var det skönt att vi inte mötte Finland i första matchen. I går mot Finland var det en helt annan match med högre tempo och intensitet, säger Sandra Boric Svärd.

Hon började VM i en ren Thorengruppenfemma med Cornelia Fjellstedt som backkollega och med kedjetrion Sofia Joelsson, Maja Viström och Emelie Wibron. När Joelsson vilade mot Finland klev den tidigare Thorenspelaren Amanda Delgado Johansson in i femman.

-Det känns tryggt och bra att spela i den femman. Vi vet var vi har varandra och funkar bra ihop, säger Sandra som för övrigt delar rum med lagkompisen Maja Viström.

Sverige bytte under onsdagen hotell, från Gimo utanför Uppsala till ett hotell i de centrala delarna. På torsdagen börjar allvaret för Sverige då Norge väntar i VM-kvartsfinal med matchstart 18.10.

-Det blir spännande. De har fått några skador men har ändå en rätt bred stomme. Det ska bli kul att möta Norge för jag har aldrig gjort det på seniornivå, säger Sandra som är bördig från Södermanland och har bra stöd hemifrån.

-Pappa har varit och sett varje match men det lär nog bli mer folk i slutspelet då många av mina vänner kommer och kollar, avslutar Sandra.