Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Team Thorengruppens herrar tillbaka i SSL - tyngre besked för damerna

20 mars 2020 14:06

Svenska Innebandyförbundet har lämnat sitt Coronabeslut – det innebär både dåliga och goda nyheter för Thorengruppen. Damerna i Thorengruppen IBK blir kvar i allsvenskan, men herrlaget Team Thorengruppen SK får ta klivet upp till SSL och herrarnas andralag Thorengruppen Ungdom går upp till division I.


Under fredagen offentliggjorde svenska innebandyförbundet sina beslut att definitivt avbryta säsongen 2019/20. För Thorengruppens del innebär detta följande:

• Damlaget Thorengruppen IBK blir kvar i allsvenskan norra. De slutade tvåa i sin serie och stod inför ett stundande kval. Innebandyförbundet valde dock att flytta upp Falun (allsvenskan östra) och Lund (allsvenskan södra) som vann sina serier. Då norra vinnaren Rig Umeå inte får gå upp och östra vinnaren Rönnby Ungdom tackat nej till kval så blir det inga uppflyttningar från dessa serier.

• Herrlaget Team Thorengruppen SK får ta klivet upp till SSL! Förbundet beslutade att seriesegrarna i allsvenskan norra respektive södra (Fagerhult Habo) får ta klivet upp till Svenska superligan nästa säsong.

• Herrarnas andralag Team Thorengruppen Ungdom SK går upp till division I. Ungdom var mitt inne i brinnande kvalspel (seger mot Hörnefors i första playoffomgången), ett kvalspel som nu bryts och där de lag som vann den första kvalrundan går vidare.

Det stora positiva TTG-beskedet denna dag är givetvis herrarnas uppgång till SSL. För när Thorengruppen åkte ur Svenska Superligan 2018 var målet solklart. Laget skulle tillbaka till SSL. Förra säsongen vann TTG grundserien på 49 poäng, slog ut AIK i första play off-steget innan man föll mot Visby i kvalfinalen. Den här säsongen var Thorengruppen än mer överlägsen i grundserien. Med 56 poäng på 21 matcher (sista omgången sköts upp på grund av Coronaviruset) var laget hela åtta poäng före tvåan Tullinge (som hann spela alla 22 matcher). Så det är inget tvivel om att Team Thorengruppen är redo när man nu får kliva upp i högsta serien igen.

-> Vi har jobbat för att behålla en SSL-verksamhet sedan vi degraderades och det känns jätteroligt att vara tillbaka. Nu ska vi se över truppen och försöka växa. Sedan tror vi mycket på vårt omtag på andralaget som vi hoppas ska bära frukt om fem-sex år och ur den aspekten är det givetvis oerhört glädjande att de får ta klivet upp till ettan, säger klubbchefen Tomas ”Bullen” Hugosson Wallgren.

Vad tar ni med er från åren i allsvenskan?

-> Vinnarkulturen vi skapat. Känslan att vi är starka, säger ”Bullen” som vet var klubben vill nu.

-> Vi vill inte bli ett jojo-lag som åker upp och ner utan vi planerar göra skillnad i den här serien framöver.

Blir det stor omställning ekonomiskt när ni nu byter allsvenskan mot SSL?

-> I och med att de tar bort de extra omgångarna i SSL till nästa säsong så blir det inga jätteskillnader. Visst resorna blir längre och några hundra tusen dyrare men det är inte så stor skillnad jämfört med allsvenskan.

Glädje för herrarna men fredagen blev en tyngre dag för Thorengruppens likaledes SSL-aspirerande damer. De slutade tvåa i allsvenskan norra efter en säsong där laget bara blev bättre och bättre. Damerna avslutade grundserien med åtta raka segrar och var i storform inför kvalet, men det blir inget kval och nu slutar säsongen där.

-> Vi är extremt besvikna över beslutet. Det är en svår sits för SIBF vilket vi har respekt för. Nu ska vi landa i det här internet och så får vi se om det bara är att acceptera eller om vi tar det vidare. Personligen så har jag svårt att fokusera på det sportsliga med tanke på allt som händer i världen, saker sätts i perspektiv till det, säger sportchefen Jocke Sjöström.

-> Även om det känns tufft att inte få kvala så ändrar det inte vår målsättning för damerna. Vi vill göra samma resa där som med herrarna, vi bygger för SSL och ska vara flygfärdiga direkt när vi tar oss upp, säger Sjöström.