Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Hampus Öhgren klar för två nya år!

19 mars 2021 09:00

41 poäng på 26 matcher. Debutsäsongen i SSL blev en succé. Nu har poängkungen Hampus Öhgren skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK. - När vi säkrade kontraktet så ville jag fortsätta resan med laget. Det ska bli kul att se var Thorengruppen kan ta sig framöver, säger han.


20-årige Hampus Öhgren vann den interna poängligan i Team Thorengruppen den här säsongen med sina 41 poäng (22+19). Han slutade 22:a i hela seriens poängliga men av spelare födda på 2000-talet så var det bara tre stycken i serien som var före Hampus i poängligan. Inte undra på att det fanns ett stort intresse för den spetsige forwarden.

-> Det här är en viktig förlängning för oss. Det fanns intresse från toppklubbar i SSL men Hampus valde att stanna. Han tog stora kliv i sin utveckling och skulle kunna ingå i en leading line till nästa säsong. Hampus har alltid varit en bra länk i en femma men i år tog han ett nytt kliv och började även producera själv. Han är extremt bred i sitt spel, en hybridspelare som vi använt både som forward och center, men har även utvecklat sin spets, säger sportchefen Jocke Sjöström.

Hampus själv är nöjd med sin debutsäsong i SSL där han talande nog gjorde både Thorengruppens första (1-4-reducering mot Storvreta) och sista mål (9-4-målet mot Jönköping) för säsongen.

-> Det har varit utvecklande och flutit på ganska bra. Jag hade ett bra stim med Dille i början och när Mange kom in blev jag forward och jag tog chansen. Jag har mest varit center förut men som forward så blir det naturligt att man skjuter mer och avslutar anfallen, säger han om sina 22 fullträffar.

41 poäng under ditt första år i SSL måste du vara nöjd med?

-> Det får man vara hyfsat nöjd med och det är väl en liten milstolpe att nå över 40 poäng. Jag tänkte inte så mycket på poängen när det gick dåligt för laget men efter jul så gjorde vi en riktig resa tillsammans och går det bra för laget så går det bra för en själv.

Säsongen avslutades i dur där Team Thorengruppen säkrade kontraktet och tog flera fina skalper. Med ett nysignerat tvåårskontrakt i handen så ser Hampus Öhgren redan fram emot nästa säsong där nya mål – och en ny arena hägrar framåt årsskiftet.

-> Det kommer bli skitcoolt med den nya hallen. Det försvinner alltid någon spelare men kan vi behålla stommen så har vi något spännande på gång, det ska bli kul att se var Thorengruppen kan ta sig framöver, säger han.