Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Elias Niclasson klar för Team Thorengruppen!

6 maj 2021 11:00

Han gick Riksinnebandygymnasiet i Umeå och har precis avklarat sin debutsäsong i SSL med Höllviken. Nu återvänder den 20-årige backen Elias Niclasson till Umeå – och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK. "Det känns jättebra. Thorengruppen är en förening med mycket bra grejer på gång inom en snar framtid", säger Elias.


Elias Niclasson är född 2001, kommer från Västerås och fick sin innebandyfostran i Västerås IBK. När han började gymnasiet lämnade han Gurkstan för Umeå och Riksinnebandygymnasiet.

-Jag ångrar inte en sekund att jag tog klivet. Det var mina tre roligaste år hittills i livet. Jag lärde mig mycket både på och utanför plan, säger Elias om gymnasietiden i Umeå.

Han tog studenten i fjol och skrev sedan på för SSL-nykomlingen Höllviken, där han från sin backplats noterades för tre mål på 25 matcher under sin debutsäsong i högsta serien.

-Det var en säsong som var väldigt upp och ner för mig. Höllviken var ju ett bottenlag och kände väl att de ville spela på gamla rävar. För min del var det många matcher som gick bra där jag kände att jag borde fått spela mer men även matcher där det inte gick lika bra, som det kan vara när man är ung, säger Elias.

Höllviken åkte ur SSL – men Elias blir kvar i högsta serien. För nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Thorengruppen SK.

-Det känns jättebra. Thorengruppen satsar på unga spelare, de har en bra ledarstab och Raja Thorén som brinner mycket för innebandyn och som satsar mycket på den. De var ju riktigt vassa efter tränarbytet och det känns som ett bra läge att komma in i laget och föreningen, säger nyförvärvet som har koll på flera spelare i laget efter sin tid på Rig.

-Ja, framförallt Jonas Grahn och Hampus Öhgren. Sedan tror jag det överhuvudtaget blir lätt att komma in i laget när det är så många i samma ålder.

**Hur vill du beskriva dig själv som spelare? **

-Jag är en energispelare med snabba fötter som gillar att fylla på i banan. Jag är en stark bollvinnare och gillar att sätta medspelare i bra positioner, säger han.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd med att kunna addera Elias Niclasson till truppen.

-Elias är en fysiskt stark back som är bra skolad. Han har en bra karaktär och är väldigt seriös och elitmässig i allt kring sin träning. Han passar bra in i det lagbygge vi har. Vi hade flera unga spelare som tog stora kliv förra säsongen så vi har förhoppningar att Elias kan växa om han får förtroende, säger Jocke.