Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Söndag
09 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match

Alexander Nyman klar för Team ThorenGruppen

12 maj 2022 17:50

Han har haft kontakt med Team Thorengruppen i fem års tid. Nu tar Alexander Nyman klivet över från Esport Oilers till Team Thorengruppen och SSL.

  • Jag har följt SSL sedan jag var liten och det känns jättekul att komma över till Thorengruppen, säger den 24-årige backen.

Alexander Nyman kommer från Nykarleby och har länge haft koll på Umeåinnebandyn, bland annat tack vare samarbetet mellan Umeå City IBK och Alexanders moderklubb Blue Fox. Redan för fem år sedan inleddes dialogen mellan Team Thorengruppen och Alexander.

  • När jag skulle börja studera på universitetet så valde jag mellan Helsingfors och Umeå. Jag valde Helsingfors då men lovade Janne Lundqvist att om jag kommer till Sverige så kommer jag till Thorengruppen. Sedan har vi pratats vid efter varje säsong och stämt av läget. Nu har jag avslutat mina studier på svenska handelshögskolan i Helsingfors och då passar det bra att flytta till Sverige. Han har signerat ett 1+1-årskontrakt och ser fram emot att få stifta bekantskap med SSL och svensk innebandy.
  • Den bild jag har, bland annat från juniorlandslaget, är att det finns många tekniskt skickliga spelare som kan avgöra på egen hand här medan vi i Finland har ett lite mer kollektivt och taktiskt tänk. Så det ska bli intressant att få spela här, säger Alexander som är en defensivt orienterad back.
  • Ja, jag gillar att täcka skott och är också en ledartyp som försöker ta ansvar både på och utanför plan. Jag pratar också ganska mycket på planen. Han har spelat med Esport Oilers i finska högstaligan sedan 2017/18, där laget nådde semifinal i år och final i fjol. Nu kommer han till ett Team Thorengruppen som vill etablera sig som ett slutspelslag i SSL.
  • Min målsättning är att det ska gå så bra som möjligt för laget och hjälpa laget att ta nästa steg. Jag vill vara med om att bygga en vinnarkultur och göra Thorengruppen till ett stabilt slutspelslag. Alexander ser också fram emot att få Thoren Arena som sin nya hemmaplan.
  • Den är helt fantastisk. Det finns ingen arena i Finland som är så här fin. Några av mina gamla lagkompisar var och såg en av damernas semifinaler och de skrev till mig att ”om du inte kommer hit förstår vi inte hur du tänker”. Jag har även kollat in lite highlights på herrarnas matcher, från derbyt mot Dalen bland annat, och jag verkligen fram emot att få börja spela i Thoren Arena. Janne Lundqvist i Team Thorengruppens sportkommitté kommenterar nyförvärvet:
  • Det är en rolig värvning med tanke på att vi pratats vid i fem år. Vi värvar ju ofta ”lirare” så Alexander är en liten annorlunda värvning för oss. Han är en stark defensiv back som täcker mest skott i finska ligan, han är en bollvinnare med bra fysisk samtidigt som han har ett bra förstapass, säger Janne.