Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match

Om publikfigurerna: "Det har varit grymt roligt att ha dem på plats!"

23 april 2021 10:00

Tomma läktare har varit ett gemensamt karaktärsdrag hos samtliga sporter under säsongen 20/21. Inför slutspel fylldes dock Umeå Energi Arena av cirka 285 publikfigurer, tack vare sponsorer och supporters. Cornelia Fjellstedt och Myra Aggestål beskriver hur det har varit att spela inför tomma läktare och hur mycket det gett att ha publikfigurerna på plats.


Coronapandemins grepp om samhället har kraftigt begränsat mycket vi tidigare tagit för givet, som möjligheten att gå på match när ens favoritlag spelar slutspel. Spelarna i Team Thorengruppen menar att tomrummet publiken har lämnat efter sig är påtagligt.

-Jag har insett att publiken ger mer energi än man tror, när det är bra tryck i hallen och man har publiken på sin sida kan det kännas som att man är en mer på planen. Jag längtar tills vi får ta in publik igen och jag personligen saknar det sista lilla pirret man kan få inför en match med mycket publik. Det är något jag saknat med denna säsong, säger Myra Aggestål.

Cornelia Fjellstedt menar att saknaden är stor trots att de har blivit vana med att spela utan publik.

-I ett slutspel blir det givetvis extra påtagligt att något saknas och den där extra glädjen och tändningen ökar givetvis när publik är på plats och kan stötta eller bua!

En speciell situation kräver speciella lösningar, och lagom till slutspel hade sponsorer och supporters möjligheten att köpa publikfigurer som skulle pryda läktaren under kommande matcher. En strålande uppslutning resulterade i cirka 285 figurer som fyllde läktaren, något som blev otroligt uppskattat av spelarna.

-Det har varit grymt roligt att ha dem på plats! Inramningen blev bättre så att grymma sponsorer, företagare samt nära och kära bidragit till detta var grymt, säger Fjellstedt.

Aggestål menar att det har varit väldigt roligt att sponsorer och privatpersoner kunnat stötta laget på detta sätt när de själva inte har kunnat vara på plats.

Trots att publikfigurerna bidragit mycket till slutspelet kan de givetvis aldrig ersätta en riktig publik. Inför nästa säsong har spelarna förhoppningar om att alla som vill ska kunna komma och stötta laget.

-Vi saknar absolut publiken, varje match. Därför hoppas en lite extra på att alla hinner få sitt vaccin till nästa säsong så publiken äntligen får se oss live och vi får den där extra boosten av dem. Det hade varit en win-win situation givetvis, säger Fjellstedt.

-Det betyder väldigt mycket att ha sponsorer, familj och vänner på plats. Vi längtar alla efter att de ska få vara där och stötta oss, säger Aggestål.

På lördag spelas den sista matchen i slutspelet, SM-finalen. Klockan 15.15 går matchen av stapeln och går att se via SVT. Passa på att stötta laget för sista gången denna säsong genom att bli en målhjälte!