Onsdag
10 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Onsdag
21 Mar 1 match

Stekhet stortalang väljer TTG: "Nyper mig i armen"

13 april 2018 19:50
Silly Season

En av Sveriges största talanger har gjort sitt val. Totalt tio klubbar ville ha Måns Höglins signatur. Valet föll till slut på TTG. – Det känns riktigt kul och skönt att ha kommit fram till ett beslut, säger han.


Bara 18 år och ändå femma i Allsvenskans poängliga med finfina 27 mål och 20 assist på 22 matcher. Måns Höglins facit har gett stort eko i innebandy-Sverige. Han har t ex under säsongen fått spela två matcher med självaste Falun på dubbellicens.

Sedan det stod klart att Granlo BK åker ur Allsvenskan har Måns Höglins telefon gått varm. Hela tio klubbar, varav flera toppklubbar i SSL, har velat värva honom.

– Det har blivit en hel del tid i telefon och mycket snack. Ibland har det ringt någon ny så fort man lagt på luren och det är klart att det blivit mycket att tänka på. Därför känns det skönt att nu ha tagit ett beslut, säger Måns Höglin.

Anledningen att han väljer just TTG är för att han tror att det är ett bra steg i utvecklingen.

– Jag känner mig väl inte riktigt hundra redo för SSL än. Jag har bara en säsong bakom mig i Allsvenskan så att gå till ett förmodat topplag i samma serie kan bli ett bra steg för mig, säger han.

Givetvis spelar det goda intrycket av hans besök i Umeå också in i beslutet.

– TTG visade upp allt jag kan önska mig. Det nya gymmet var riktigt imponerande och de brydde sig väldigt mycket om mig kändes det som. Känslan är att det är en bra förening, säger Höglin.

Den gångna säsongen var en riktig fullträff för Höglin själv även om laget åkte ur.

– Det gick väl ganska hyfsat för mig, säger han ödmjukt och fortsätter:

– Jag har egentligen aldrig haft något bra självförtroende men jag fick väldigt bra med förtroende från tränarna den här säsongen. När det gick dåligt fick jag fortsätta spela och då kunde jag ta mig ur formsvackorna snabbt, säger han.

Faktum är också att han värvades in på dubbellicens av självaste Falun under säsongen. Under två tillfällen fick han känna på hetluften i SSL.

– Det var riktigt kul. Det är det som man drömmer om - att spela i SSL med ett sådant bra lag. Det kan inte bli så mycket bättre egentligen, säger han.

Men var sak har sin tid. Som Höglin själv säger - Falun har en enorm konkurrensituation - så nu blir det fullt fokus på Allsvenskan och Team ThorenGruppen.

– Jag hoppas att vi ska vara med och slåss om en kvalplats uppåt, det är det vi siktar på. Personligen hoppas jag få utveckla min fysik eftersom jag aldrig riktigt haft någon bra försäsong egentligen, säger han.

Sportchefen Janne Lundquist är lyrisk över denna värvning. Han tog bilen ner till Sundsvall i dag för att träffa Måns och skaka hand.

– Jag nyper mig i armen när vi i TTG lyckas landa en sådan här värvning i kamp med de stora drakarna. Det känns helt magiskt bra. Vi är hur nöjda som helst och faktiskt stolta också. Nu gäller det att vi förvaltar förtroendet att få ta hand om denna juvel. Vi pratar om en av Sveriges absolut bästa talanger - om inte den bästa, säger Lundquist.