Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Hjälm har siktet inställt på vinst

25 november 2021 14:20

Torsdagens möte med Mullsjö blir en speciell match på flera sätt. Det är den sista innan VM-uppehållet och den sista hemmamatchen i Umeå Energi Arena. Axel Hjälm, som toppar poängligan, ser fram emot att komma tillbaka och vinna efter två förluster.


Thoren Arenas invigning ligger runt hörnet och dagarna med Umeå Energi Arena som hemmaborg för Team Thorengruppen börjar vara räkande. En sista hemmamatch hinner herrarna dock med. De kommer senast från förluster mot Pixbo och Storvreta, som tillsammans med TTG har huserat på tabellens topplaceringar hittills i säsongen. Innan dessa matcher hade Team Thoren en lång segersvit, och Axel Hjälm har sina aningar om vad som kan ha orsakat svackan.

-Det kan till stor del vara att vi kanske tror att vi är bättre än vad vi är och att man då känner att man inte behöver ge exakt allt i varje närkamp eller backcheck.

Serien har varit och är fortsatt otroligt tight. I skrivande stund skiljer bara fem poäng mellan ettan och åttan, vilket innebär att mycket kan ändras på få matcher. En vändning tillbaka till toppen behöver inte vara långt bort, och Hjälm vet vad som krävs för det.

-Det sätt som ger resultat och som gjort att vi legat bra till i tabellen är att vi inte tummar på någonting och tar jobbet fullt ut.

Axel Hjälm håller sedan en tid tillbaka hus på förstaplatsen i poängligan, en plats han delar med lagkamraten Hampus Öhgren. Även om han själv anser att han inte presterat på topp de senaste matcherna är han väldigt nöjd med formen just nu.

-Sett över hela säsongen så är formen kanon och jag kan inte komma på någon gång som jag känt mig bättre!

Att formen är bra kommer lägligt inför kvällens match då Mullsjö står för motståndet. Även de har varit starka hittills i säsongen och det kommer krävas en bra prestation av TTG för att gå vinnande ur mötet.

-Senaste gången vi möttes blev det en tuff drabbning där de kändes snäppet bättre än oss i princip allting. Idag ska vi se till att komma ut riktigt laddade och förberedda på att ta tre poäng!

Efter kvällens match väntas VM-uppehåll och när SSL drar igång igen är Thoren Arena invigd och spelklar. Hjälm säger sig se fram emot bytet extremt mycket.

-Att känna att man kommer spela och träna på just ”sin” arena kommer vara helt magiskt!

Matchen mot Mullsjö AIS spelas 18.30 och biljetter går att hämta här.