Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Lördag
14 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match

Målvaktsjätten Erik Ställ klar för två nya år

22 april 2020 12:30

Team Thorengruppens veteran Erik Ställ kör vidare. Den 36-årige målvakten har signerat ett nytt tvåårsavtal med SSL-nykomlingen. "När vi gick upp till Superligan så ville jag vara med på tåget", säger Ställ.


Erik Ställ har spelat nio säsonger med Team Thorengruppen och var med på den senaste SSL-sejouren 2016-18. Men han har även två SSL-säsonger med Umeå City IBK (2008-10) och en med Falun (07/08) på meritlistan, så det är en meriterad och erfaren målvakt som nu ser fram emot Svenska Superligan igen.

-> Jag har funderat ganska länge på hur jag skulle göra med framtiden. Jag kände mig ganska färdig med allsvenskan norra och visste att mitt kontrakt gick ut. Men när vi tog steget upp till SSL och Thoren ville ha mig kvar så kändes det rätt. Jag tycker fortfarande det är jäkligt kul med innebandy, säger han.

Team Thorengruppen vann ju Allsvenskan Norra och fick i egenskap av seriesegrare ta klivet upp när säsongen avbröts på grund av coronakrisen. Erik Ställ har hunnit fylla 36 år men han har inga ålderskrämpor och ser nu fram emot spel i världens bästa innebandyliga.

-> Det var ju ett lite snopet sätt att gå upp på. Det var ju en annan eufori förra gången vi gick upp men jag känner samma glädje, stolthet och kärlek för gruppen den här gången. I grund och botten tycker jag också att man förtjänar att gå upp om man vunnit serien och i år var vi verkligen dominanta i serien, så jag tycker det var fullt rättvist även om det inte blev som vi hade tänkt. I Allsvenskan har färre matcher varit riktigt roliga och det har mer varit en väntan på kvalet, nu kommer alla matcher bli viktiga vilket jag ser fram emot. Jag känner mig fortfarande i bra fysisk form och håller den klass jag vill hålla, säger Ställ som redan fått se klubben värva in Jonas Svahn från ärkerivalen IBK Dalen.

-> En grymt bra värvning. När vi värvar en spelare som Svahn, som ju är given i landslaget, så sänder föreningen signaler att vi vill mer än att bara hålla oss kvar, säger Erik Ställ.

Sportchefen Jocke Sjöström är väldigt nöjd med att Ställ förlängt kontraktet.

-> Det känns extremt viktigt. Han har varit stabil och riktigt bra under flera år men den gångna säsongen så lyckades han höja nivån ytterligare. Han har många säsonger på allsvensk nivå och fast han kanske är på slutfasen av sin karriär så känns han redo och laddad att ta nästa kliv, sånt imponerar, det visar att han har hungern kvar. Han är också väldigt lojal och viktig för både laget och föreningen med sin inställning och sitt klubbhjärta.