Torsdag
19 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 2 matcher
Söndag
13 Dec 1 match
Fredag
18 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Tisdag
26 Jan 1 match
Fredag
29 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 2 matcher
Fredag
12 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 2 matcher

Adam Berglund fortsätter i Team Thorengruppen!

8 maj 2020 13:00

Han gjorde en SSL-utflykt till Helsingborg i fjol. Men gräset var inte grönare på andra sidan och Adam Berglund återvände efter halva säsongen till Team Thorengruppen SK. Nu har han förlängt sitt kontrakt med två säsonger. "Det är här i Thorengruppen jag vill spela och jag känner mig mer motiverad än någonsin", säger Adam.


Det är en rutinerad pjäs som nu har bestämt sig för fortsatt satsning i Thorengruppen. Adam Berglund har noterats för 179 SSL-matcher (och 106 poäng) i karriären fördelat på tre klubbar, IBK Dalen, Helsingborg och Team Thorengruppen SK. I fjol inledde han säsongen i Helsingborg och fick gott om speltid där men vände hem halvvägs in i säsongen.

-> Jag ångrar inte för fem öre att jag åkte till Helsingborg. Jag växte mycket av att få höra nya röster och uppleva nya grejer. Jag fick en nytändning och tycker att jag har byggt vidare på det nu. Beslutet att förlänga var enkelt. Trots att jag är från Dalen i grunden så har Thoren blivit mitt lag. Jag och Jocke (Sjöström) var överens ganska tidigt om en förlängning och när det blev SSL blev ju beslutet ännu enklare.

Adam Berglund var med även på Thorengruppens förra SSL-sejour, som varade i två säsonger och där Adam själv noterades för fina 28 poäng på 31 matcher säsongen laget åkte ur serien. Han säger så här om det lagbygge som nu ska visa upp sig i världens bästa innebandyliga igen.

-> Vi har en bra stomme i laget som är lite äldre och som de yngre kan luta sig mycket mot. Vi har fått in två stommespelare från Dalen som kryddar på bra. Vi har topparna i laget och för att hålla uppe jämnheten är det viktigt med lite rutin, säger Adam som känner att laget är fysiskt starkare än senast laget spelade i SSL:

-> Det känns så. Säsongen vi åkte ur SSL så var vi med i alla matcher i två perioder men kollapsade i tredje. Vår fystränare Viktor Bengtsson har gjort ett grymt jobb i alla år och fysiskt känns vi känns mer redo nu än någonsin. Återkomsten till SSL innebär ju också att det väntar riktiga derbyn mot ärkerivalen IBK Dalen. Det var sjukt roligt förra gången och lär inte vara någon skillnad nu, säger Adam Berglund.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att få med Adam Berglund på vagnen i två säsonger till.

-> Det blir nog en av kuggarna på backsidan nästa säsong efter tappet av Hagert. Adam är extremt bra med boll och har sina styrkor i det spelet och i uppspelsfasen, men han har på senare år också utvecklat spelet utan boll. Det var nog nyttigt att han lämnade för en halv säsong i Helsingborg. Han har kommit tillbaka ännu bättre och har också börjat slita mer och fått en bredare repertoar.