Lördag
30 Mar 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 2 matcher
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 2 matcher
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match

SM-guldtränare kliver in i hos SSL-herrarna

1 oktober 2020 16:30

På lördag spelar Team Thorengruppen SK seriepremiär borta mot Storvreta. Och nu är ledarstaben komplett då IKSU:s dubble SM-guldtränare, Johan ”Lingon” Lindgren kliver in som assisterande tränare för SSL-nykomlingen. "En extremt kompetent tränare", säger sportchefen Jocke Sjöström.


Johan Lindgren är ett välkänt namn för alla innebandyintresserade i Umeå. Som spelare gjorde ”Lingon” 451 matcher i SSL och allsvenskan, noterades för en A-landskamp och två SM-brons med IBK Dalen. Som tränare kommer han närmast från Iksu där det blev tre säsonger och två SM-guld innan laget som bekant lades ner i somras. Han har även varit tränare i Ersboda SK, IBK Dalens damer och Umeå Citys herrar – och Team Thorengruppen. Johan Lindgren var faktiskt den som ledde Team Thorengruppen, tillsammans med Tomas Hugosson Wallgren, när man slog ihop med Umeå City säsongen 2014/15.

-> "Men det har ju hänt en del sedan dess. De flesta spelare jag hade då kände till mig eftersom jag spelade i Dalen 1998-2008 och i Umeå City efter det men nu har jag ju spelare som inte ens var födda när jag började i Dalen, så det är lite andra tidsperspektiv nu", säger Johan Lindgren.

Han ser fram emot sitt nya uppdrag och att få kampera ihop med Daniel Jernberg, som han bland annat spelade med under ett antal säsonger i Umeå City IBK.

-> "Jag tror att vi kommer komplettera varandra bra. Vi har lika syn på mycket men skiljer oss nog en del åt i tänket hur man förändrar matchbilder till exempel. Han har huvudansvaret och sista ordet, men sedan är jag en sån som inte kan vara tyst".

Vad säger du om Team Thorengruppens lagbygge?

-> Jag tycker det är rätt väg att gå att man vill ha ett eget spel och inte bara köra igelkottförsvar och kontra in bollar. Ska man etablera sig och gå framåt så behöver man ett eget spel.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd med att ha löst den sista pusselbiten i ledarstaben och att det blev just den välmeriterade Johan ”Lingon” Lindgren.

-> "Han var tidigt med i bilden men det var först nu vi fick alla bitar på plats. Johan är en extremt kompetent tränare som bott i Umeå i hela sitt liv och som dessutom känner många av spelarna, vilket gör att acklimatiseringen så här tätt inpå seriestart inte blir några problem", säger Sjöström.