Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

SM-guldtränare kliver in i hos SSL-herrarna

1 oktober 2020 16:30

På lördag spelar Team Thorengruppen SK seriepremiär borta mot Storvreta. Och nu är ledarstaben komplett då IKSU:s dubble SM-guldtränare, Johan ”Lingon” Lindgren kliver in som assisterande tränare för SSL-nykomlingen. "En extremt kompetent tränare", säger sportchefen Jocke Sjöström.


Johan Lindgren är ett välkänt namn för alla innebandyintresserade i Umeå. Som spelare gjorde ”Lingon” 451 matcher i SSL och allsvenskan, noterades för en A-landskamp och två SM-brons med IBK Dalen. Som tränare kommer han närmast från Iksu där det blev tre säsonger och två SM-guld innan laget som bekant lades ner i somras. Han har även varit tränare i Ersboda SK, IBK Dalens damer och Umeå Citys herrar – och Team Thorengruppen. Johan Lindgren var faktiskt den som ledde Team Thorengruppen, tillsammans med Tomas Hugosson Wallgren, när man slog ihop med Umeå City säsongen 2014/15.

-> "Men det har ju hänt en del sedan dess. De flesta spelare jag hade då kände till mig eftersom jag spelade i Dalen 1998-2008 och i Umeå City efter det men nu har jag ju spelare som inte ens var födda när jag började i Dalen, så det är lite andra tidsperspektiv nu", säger Johan Lindgren.

Han ser fram emot sitt nya uppdrag och att få kampera ihop med Daniel Jernberg, som han bland annat spelade med under ett antal säsonger i Umeå City IBK.

-> "Jag tror att vi kommer komplettera varandra bra. Vi har lika syn på mycket men skiljer oss nog en del åt i tänket hur man förändrar matchbilder till exempel. Han har huvudansvaret och sista ordet, men sedan är jag en sån som inte kan vara tyst".

Vad säger du om Team Thorengruppens lagbygge?

-> Jag tycker det är rätt väg att gå att man vill ha ett eget spel och inte bara köra igelkottförsvar och kontra in bollar. Ska man etablera sig och gå framåt så behöver man ett eget spel.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd med att ha löst den sista pusselbiten i ledarstaben och att det blev just den välmeriterade Johan ”Lingon” Lindgren.

-> "Han var tidigt med i bilden men det var först nu vi fick alla bitar på plats. Johan är en extremt kompetent tränare som bott i Umeå i hela sitt liv och som dessutom känner många av spelarna, vilket gör att acklimatiseringen så här tätt inpå seriestart inte blir några problem", säger Sjöström.