Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 2 matcher
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Söndag
15 Mar 2 matcher

Janne Jaanus klar för SSL-herrarna

4 september 2020 14:07

Han har gjort sju säsonger i finska högstaligan. Nu ansluter Janne Jaanus till Team Thorengruppen SK på ett ettårskontrakt.

  • Det kommer bli spännande. Jag har bara hört bra om organisationen och laget, säger det 25-åriga nyförvärvet.

Janne Jaanus är född och uppvuxen i Helsingfors och har svenska som modersmål. Han studerar ekonomi i Finland och när han nu fick chansen till ett utbytesår i studierna så föll valet på Umeå universitet. Det var så han kom i kontakt med Team Thorengruppen SK. Nu får han chansen att lära känna SSL på nära håll.

-> Detta kommer bli roligt och intressant att få prova. Jag har mött Sirius och Linköping i träningsmatcher och spelade Storvretacupen som junior. Jag brukar kolla highlights i SSL efter varje omgång så jag har ganska bra koll på ligan. Jag har alltid tänk att i något skede (av karriären) komma till Sverige och spela och nu var det ett bra läge, säger Janne.

Han har representerat tre olika klubbar i högstaligan i Finland, där han efter spel i Erä och TPS nu gjort tre säsonger i Westend Indians från Esbo. Totalt det blivit 160 matcher och 57 poäng i grundserie och slutspel på högsta nivån i Finland.

-> Vi slutade sexa i serien i år och hade bra chans att gå till semifinal. Vi ledde med 2-1 i första playoffomgången när säsongen bröts på grund av coronaviruset, berättar leftaren Janne som i grunden är forward men som använts både som center och back i Westend Indians.

-> Jag är en ganska teknisk spelare som gillar att ha bollen. Sedan är jag disciplinerad och ganska bra försvarssmässigt och taktiskt. Jag har spelat i tre olika lag som alla har olika spelstil så jag har lärt mig många olika spelstilar.

Janne Jaanus har skrivit på ett ettårskontrakt med Team Thorengruppen och blir lite av en bonusvärvning för SSL-nykomlingen.

-> Ja, han flyttar ju hit för studierna så han blir en liten joker för oss. Vi får en mångsidig och allround spelare som vi hoppas kan göra mycket nytta hos oss, säger sportchefen Jocke Sjöström.