Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher

Janne Jaanus klar för SSL-herrarna

4 september 2020 14:07

Han har gjort sju säsonger i finska högstaligan. Nu ansluter Janne Jaanus till Team Thorengruppen SK på ett ettårskontrakt.

  • Det kommer bli spännande. Jag har bara hört bra om organisationen och laget, säger det 25-åriga nyförvärvet.

Janne Jaanus är född och uppvuxen i Helsingfors och har svenska som modersmål. Han studerar ekonomi i Finland och när han nu fick chansen till ett utbytesår i studierna så föll valet på Umeå universitet. Det var så han kom i kontakt med Team Thorengruppen SK. Nu får han chansen att lära känna SSL på nära håll.

-> Detta kommer bli roligt och intressant att få prova. Jag har mött Sirius och Linköping i träningsmatcher och spelade Storvretacupen som junior. Jag brukar kolla highlights i SSL efter varje omgång så jag har ganska bra koll på ligan. Jag har alltid tänk att i något skede (av karriären) komma till Sverige och spela och nu var det ett bra läge, säger Janne.

Han har representerat tre olika klubbar i högstaligan i Finland, där han efter spel i Erä och TPS nu gjort tre säsonger i Westend Indians från Esbo. Totalt det blivit 160 matcher och 57 poäng i grundserie och slutspel på högsta nivån i Finland.

-> Vi slutade sexa i serien i år och hade bra chans att gå till semifinal. Vi ledde med 2-1 i första playoffomgången när säsongen bröts på grund av coronaviruset, berättar leftaren Janne som i grunden är forward men som använts både som center och back i Westend Indians.

-> Jag är en ganska teknisk spelare som gillar att ha bollen. Sedan är jag disciplinerad och ganska bra försvarssmässigt och taktiskt. Jag har spelat i tre olika lag som alla har olika spelstil så jag har lärt mig många olika spelstilar.

Janne Jaanus har skrivit på ett ettårskontrakt med Team Thorengruppen och blir lite av en bonusvärvning för SSL-nykomlingen.

-> Ja, han flyttar ju hit för studierna så han blir en liten joker för oss. Vi får en mångsidig och allround spelare som vi hoppas kan göra mycket nytta hos oss, säger sportchefen Jocke Sjöström.