Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Fredag
07 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match
Söndag
17 Sep 2 matcher
Lördag
23 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 2 matcher
Fredag
13 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match

Janne Jaanus klar för SSL-herrarna

4 september 2020 14:07

Han har gjort sju säsonger i finska högstaligan. Nu ansluter Janne Jaanus till Team Thorengruppen SK på ett ettårskontrakt.

  • Det kommer bli spännande. Jag har bara hört bra om organisationen och laget, säger det 25-åriga nyförvärvet.

Janne Jaanus är född och uppvuxen i Helsingfors och har svenska som modersmål. Han studerar ekonomi i Finland och när han nu fick chansen till ett utbytesår i studierna så föll valet på Umeå universitet. Det var så han kom i kontakt med Team Thorengruppen SK. Nu får han chansen att lära känna SSL på nära håll.

-> Detta kommer bli roligt och intressant att få prova. Jag har mött Sirius och Linköping i träningsmatcher och spelade Storvretacupen som junior. Jag brukar kolla highlights i SSL efter varje omgång så jag har ganska bra koll på ligan. Jag har alltid tänk att i något skede (av karriären) komma till Sverige och spela och nu var det ett bra läge, säger Janne.

Han har representerat tre olika klubbar i högstaligan i Finland, där han efter spel i Erä och TPS nu gjort tre säsonger i Westend Indians från Esbo. Totalt det blivit 160 matcher och 57 poäng i grundserie och slutspel på högsta nivån i Finland.

-> Vi slutade sexa i serien i år och hade bra chans att gå till semifinal. Vi ledde med 2-1 i första playoffomgången när säsongen bröts på grund av coronaviruset, berättar leftaren Janne som i grunden är forward men som använts både som center och back i Westend Indians.

-> Jag är en ganska teknisk spelare som gillar att ha bollen. Sedan är jag disciplinerad och ganska bra försvarssmässigt och taktiskt. Jag har spelat i tre olika lag som alla har olika spelstil så jag har lärt mig många olika spelstilar.

Janne Jaanus har skrivit på ett ettårskontrakt med Team Thorengruppen och blir lite av en bonusvärvning för SSL-nykomlingen.

-> Ja, han flyttar ju hit för studierna så han blir en liten joker för oss. Vi får en mångsidig och allround spelare som vi hoppas kan göra mycket nytta hos oss, säger sportchefen Jocke Sjöström.