Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Damerna gjorde smygpremiär i Thoren Arena

2 december 2021 16:00

Det packas fortfarande upp flyttlådor i delar av Thoren Arena. Men Thorengruppens damer gjorde under onsdagskvällen en första historisk träning på sin nya hemmaplan. -Det känns verkligen jättebra. Vi är superpeppade att börja spela här, säger Clara Forssén.


Den 20 juli 2020 togs det första ceremoniella spadtaget för Thoren Arena. Knappt 1,5 år senare står invigningen för dörren av det 16 500 kvadratmeter stora idrottskomplexet.

Fredagen den 10 december invigs Thoren Arena officiellt och under lördagen och söndagen 11–12 december är det Öppet hus både i innebandyhallen och fotbollshallen. Invigningshelgen avslutas sedan 16.00 på söndag med att de regerande svenska mästarna, Thorengruppens damer, tar emot IBF Falun hemma i SSL i den historiska premiärmatchen.

Redan under onsdagskvällen var det dock dags för en första lekfull smygträning i det nya innebandytemplet. Nio spelare (åtta stycken är ju på VM) klev ut, byggde sarg och gjorde sedan en lättare kvällsövning med lite skott och smålagsspel under en träning som sträckte sig i en knapp timme.

-Vi tränar inte superhårt i dag utan det handlar bara om att komma hit och få känna lite på golvet och hallen och se hur det känns, säger Clara Forssén.

Det är ingen tvekan om att spelarna redan nu gillar sin nya hemmaarena som är tät, ljus, familjär och välkomnande.

-Jag är supernöjd. Vi var här och kikade lite i måndags och det är verkligen en superfin hall. Publiken kommer nära planen och det känns som att det kan bli bra tryck här. Det ska bli extremt kul att få kliva in här när alla andra är tillbaka efter VM-äventyret, säger Clara.

Börjar ni redan nu längta till premiären den 12 december?

-Ja, absolut! Jag hoppas det blir mycket folk på läktarna som får kolla in hallen och framförallt får se oss spela vår premiär här.