Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Tidigare guldcochen klar för SSL-herrarna

8 december 2020 09:00

Magnus Norrman har tre SM-guld med Iksu Innebandy på meritlistan. Nu kommer han att leda Team Thorengruppens herrar i SSL tillsammans med Fabian Karlsten och nygamla kollegan Johan Lindgren.


Team Thorengruppen SK:s herrar har gjort klart med en ny huvudtränare. Iksus tidigare SM-guldcoach Magnus Norrman kliver in resten av säsongen och leder laget tillsammans med den assisterande duon Johan Lindgren och Fabian Karlstén.

-> Magnus Norrman står för självförtroende, pondus och energi och kan få laget att tro på det igen, säger sportchefen Jocke Sjöström.

Magnus Norrman var inblandad i Iksu Innebandys tre sista SM-guld (2017, -18 och -20). Nu kliver han in i Team Thorengruppens SSL-herrar, som ju fått en tung start på säsongen och som nyligen gick skilda vägar med tränaren Daniel Jernberg. I Thorengruppen återförenas Norrman med tidigare Iksukollegan Johan ”Lingon” Lindgren, där Fabian Karlstén blir tredjelänk i tränartrojkan. Målbilden är given, att lyfta laget från jumboplatsen och upp på säker mark i tabellen.

-> Det är ett spännande uppdrag. I Iksu var vi guldfavoriter, här ska vi rädda laget kvar. Det är lite press att hantera och det tycker jag är stimulerande och motiverande. ”Dille” (Daniel Jernberg) har lagt en väldigt bra grund och Fabian och ”Lingon” är otroligt kompetenta. För mig handlar det om att kliva in med motivation, kravställning och ledarskap. Jag är bra på att motivera folk och få resultat, säger Magnus Norrman.

Han tror att mycket nu handlar om att lyfta självförtroendet och få spelarna att tro på det igen.

-> Nyckeln just nu är att bygga självförtroende, motivation och engagemang. Det finns spetskompetens på alla positioner i truppen, nu handlar det om att hitta vilka som trivs ihop och bygga ett bra försvarsspel, vilket jag litar till hundra procent att Lingon och Fabian kommer att göra, säger Norrman och fortsätter:

-> Ibland kan det behövas en ny röst i ett lag om man kört fast. Jag kommer in med tydlighet och känner mig enormt motiverad och stimulerad att till att börja med rädda oss kvar i serien.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att kunna presentera en permanent tränarlösning redan nu.

-> Det känns extremt bra. ”Dille” har satt en bra grund och både Lingon och Fabian kan bidra med innebandykompetens men det vi behöver mest just nu är någon som kommer in och får laget att tro på det igen. Där kommer Magnus in. Han är helt enkelt en bra ledare, säger Sjöström.