Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Damerna lånar in landslagsmeriterade Matilda Wirthig

11 december 2020 13:00

Målvaktskris i Thorengruppen IBK. Då lånar laget in landslagsmeriterade Matilda Wirthig från ärkerivalen IBK Dalen. "Vi är riktigt tacksamma att det här gick att lösa så smidigt med Dalen", säger sportchefen Jocke Sjöström.


Thorengruppen IBK toppar SSL och i helgen väntar bortaturné mot Warberg och Pixbo. Men på målvaktssidan är det lite tunt för serieledande Thorengruppen. Målvakten Louisa Hedin saknas för tillfället samtidigt som registrerade tredjemålvakten Linnea Jonsson inte kommer lös från sitt nya jobb.

-> Vi har även vår målvaktstränare Malin Marklund registrerad för spel men hon kan inte heller följa med i helgen. Så då blev det lite panik när vi bara har en målvakt, Emelie Fällman, och dubbla bortamatcher i helgen, säger Jocke Sjöström.

Lösningen blev både oväntad och högkaratig. Landslagsmeriterade Matilda Wirthig, 24, utsågs till Årets målvakt i Sverige förra säsongen men Dalenmålvakten får varken spela eller träna just nu då allsvenskan norra ligger nere just på grund av covid-19. Nu får Thorengruppen IBK låna henne tills vidare.

-> Det känns som en grym lösning. Hon är en målvakt som hör hemma i SSL men som varit lojal och stannat kvar i Dalen och allsvenskan för att ta upp dem igen. Hon kommer in som en backup för Emelie Fällman i första hand men hon ska få konkurrera och eftersom Dalen varken får spela matcher eller träna just nu så det är en bra lösning för båda parter. Dessutom är hon en Umeåtjej som känner lite spelare i laget, säger Jocke Sjöström som är tacksam över samarbetet med IBK Dalen.

-> Ja, vi är riktigt tacksamma att det gick att lösa så smidigt och att de väljer att låna ut henne till oss.