Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 2 matcher
Söndag
13 Dec 1 match
Fredag
18 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Onsdag
20 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Tisdag
26 Jan 1 match
Fredag
29 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 2 matcher
Fredag
12 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 2 matcher

Damerna lånar in landslagsmeriterade Matilda Wirthig

11 december 2020 13:00

Målvaktskris i Thorengruppen IBK. Då lånar laget in landslagsmeriterade Matilda Wirthig från ärkerivalen IBK Dalen. "Vi är riktigt tacksamma att det här gick att lösa så smidigt med Dalen", säger sportchefen Jocke Sjöström.


Thorengruppen IBK toppar SSL och i helgen väntar bortaturné mot Warberg och Pixbo. Men på målvaktssidan är det lite tunt för serieledande Thorengruppen. Målvakten Louisa Hedin saknas för tillfället samtidigt som registrerade tredjemålvakten Linnea Jonsson inte kommer lös från sitt nya jobb.

-> Vi har även vår målvaktstränare Malin Marklund registrerad för spel men hon kan inte heller följa med i helgen. Så då blev det lite panik när vi bara har en målvakt, Emelie Fällman, och dubbla bortamatcher i helgen, säger Jocke Sjöström.

Lösningen blev både oväntad och högkaratig. Landslagsmeriterade Matilda Wirthig, 24, utsågs till Årets målvakt i Sverige förra säsongen men Dalenmålvakten får varken spela eller träna just nu då allsvenskan norra ligger nere just på grund av covid-19. Nu får Thorengruppen IBK låna henne tills vidare.

-> Det känns som en grym lösning. Hon är en målvakt som hör hemma i SSL men som varit lojal och stannat kvar i Dalen och allsvenskan för att ta upp dem igen. Hon kommer in som en backup för Emelie Fällman i första hand men hon ska få konkurrera och eftersom Dalen varken får spela matcher eller träna just nu så det är en bra lösning för båda parter. Dessutom är hon en Umeåtjej som känner lite spelare i laget, säger Jocke Sjöström som är tacksam över samarbetet med IBK Dalen.

-> Ja, vi är riktigt tacksamma att det gick att lösa så smidigt och att de väljer att låna ut henne till oss.