Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match

Inför Kalmarsund med Johan Lindgren

25 september 2022 10:30

Bitter suddenförlust mot Linköping. Nu ställs Team Thorengruppen mot SM-finalisten Kalmarsund på hemmaplan. Vi kollade läget med tränaren Johan Lindgren inför matchen.


Härlig utmaning att få möta SM-finalisten från i våras, Kalmarsund?

  • Absolut! Jag tycker att vi har en bra känsla mot Kalmarsund. Vi vann borta i premiären mot dom i fjol och vi har absolut möjlighet att lugga dom på poäng nu.

Det var en svängig match senast mot Linköping där ni föll i sista sekunden i sudden till sist. Vad säger du om er insats?

  • Vi har pratat en del om andra perioden där vi tappade 4-2 till 4-5. Vi behöver vara lite klokare med boll för att hålla uppe intensiteten i vårt försvarsspel. Första perioden var jättebra med bra bolltempo och variation mellan att hota och behålla boll. Det var starkt av oss att vända från 4-6 till 7-6 men jättetråkigt att vi släppte in 7-7 och sen att de avgjorde med en sekund kvar av sudden.

Vad säger du om Kalmarsund som motstånd?

  • Intressant. De har inte riktigt kommit upp i samma nivå som de var i slutspelet i fjol men de vann mot Helsingborg efter en stabil insats. För oss handlar det mycket om att vara intensiva i försvarsspelet så att de inte får för mycket tid, för de har många skickliga spelare. Sedan har vi mest pratat om hur vi ska kunna hota dem i anfallsspelet och jag hoppas vi får se lite av det i morgon.

Adam Lidgren gjorde två mål senast och ni har haft ganska bra bredd i poängmakandet så här i början?

  • Det är en styrka att olika kan kliva fram, sedan hoppas vi att vi hittar en nivå där några petar in några poäng varje match. Gällande Lidgren så har han börjat växa i det offensiva spelet och det är nästa steg i utvecklingen för honom.

Hur ser det ut i truppen inför Kalmarsund?

  • Vidar Mårtensson har ryggproblem och saknas, annars är alla tillgängliga och det är ruskigt tufft att ta ut ett lag. Tobbe Bergfors börjar på sidan men kan få spela power play. Vi byter målvakt så Thomas Crona står, annars är det samma lag som senast.

Noterbart att...

  • Kalmarsund inlett säsongen med uddamålsförlust mot Växjö (2-3) och uddamålsseger mot Helsingborg, 4-3.
  • Kim Nilsson och Marcus Johansson stått för fyra poäng vardera i Kalmarsund.
  • Thorengruppen ligger sexa i SSL-tabellen med fyra poäng på två matcher. Kalmarsund åtta på tre poäng.
  • Gabriel Ehrol, Hampus Öhgren och Matteus Gavatin gjort tre poäng vardera för Thorengruppen, som har sex spelare som noterats för två poäng.
  • Thorengruppen i nästkommande omgång möter Växjö på bortaplan.

Biljetter till matchen hittar ni här