Söndag
11 Okt 2 matcher
Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 2 matcher
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 2 matcher
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 2 matcher
Söndag
13 Dec 1 match
Fredag
18 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Lördag
26 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher

Fabian Karlstén får nyckelroll i herrsektionen

22 september 2020 13:00

Han tränade Hagunda i allsvenskan i fjol. Nu kliver Fabian Karlstén in i en nyckelroll i Team Thorengruppen SK där han får ett övergripande ansvar för division I-, division II och JAS-laget – samt blir huvudtränare för division I-laget.


28-årige Fabian Karlstén har hunnit med en hel del i sin tränarkarriär, åldern till trots. Han mejslade först fram en hel del talang ur Gamla Stan i Skellefteå innan han anslöt till IBF Dalen. Den gångna säsongen blev han huvudansvarig i allsvenska Hagunda, men han klev av rollen i Uppsalalaget vid jul.

-> Det var höga målsättningar och kniven mot strupen i Hagunda. Jag driver eget företag också och i slutändan gick jag med eller mindre in i väggen under juluppehållet. Då var jag tvungen att göra ett val mellan tränarrollen och företaget och då valde jag företaget och min egen hälsa. Men jag ångrar inget och det var inget fiasko eftersom vi låg på kvalplats till SSL, säger Fabian som tyckte det var skönt att få lite distans till innebandyn under våren.

-> Nu är han dock taggad att få kliva in i en ny roll där han blir ansvarig för Team Thorengruppens herrverksamhet under A-laget.

-> Jag trivs bäst med att jobba med utveckling av spelare och det är något Team Thorengruppen visat att de vill satsa på. I åldern 16-19 år kan det hända väldigt mycket på kort tid med ens innebandyidentitet. Med det material som finns i Umeå borde det gå att få fram fler bra spelare lokalt, säger Fabian.

-> Det känns som att Team Thorengruppen vill satsa på ungdomsverksamheten och det känns lockande att få vara den del av det, säger han.

Sportchefen Jocke Sjöström kommenterar rekryteringen av Fabian Karlstén så här:

-> Han tillhör den nya generationen tränare. Han är grymt driven, har en hög kravbild, är en bra relationsbyggare som är duktig på att jobba med unga spelare. Tanken är att han och ”Dille” (Daniel Jernberg, A-lagstränare) ska jobba tätt ihop med de unga spelarna. Vi tycker att vi borde kunna få fram fler spelare lokalt och lägger en del resurser nu på att växla upp den satsningen, säger Sjöström.