Söndag
11 Feb 2 matcher
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Tränare Jernberg om den vassa starten och om nästa toppmöte

8 oktober 2019 14:30

Sex poäng efter två matcher. Herrarnas start på Allsvenskan har varit stark och efter gårdagens seger mot RIG Umeå ligger man fortsatt i toppen av tabellen.


Vinst igår måndag med uddamålet och 9-10 mot RIG Umeå. Spontana tankar om matchen?

-> Positivt att vi gör tio mål framåt och tar tre poäng men som helhet gör vi tyvärr en väldigt blek insats. Vi håller oss inte till vår gameplan och ger RIG både tid och ytor. På planen har så individuellt skickliga spelare så blir vi straffade hårt då.

Två raka vinster nu och en bra start på serien, vad beror den poängmässigt starka starten på?

-> Såklart alltid skönt att starta en serie bra och kunna bygga på vinnarkulturen. Vad exakt som gjort att vi börjat bra är nog att vi är ett väldigt bra lag där vi har många olika spelare som kan kliva fram och avgöra matcher.

Hagunda väntar i nästa omgång, vad tror du om toppmötet mot en kvalkollega från förra säsongen?

-> Det blir väldigt skoj att få mäta krafterna mot ett på förhand tippat topplag. Hagunda har förstärkt laget från ifjol så det gäller att vi kommer upp i prestation och är konsekventa i vårt spel om vi vill få med oss några poäng hem till Umeå. Det lär bli en målrik och tempofylld match i publikens smak där jag hoppas och tror vi vinner med 7-8.

Matchfakta RIG Umeå - Thorengruppen

RIG Umeå - Thorengruppen 9-10

Målskyttar Thorengruppen: Johannes Övregård 2, Axel Hjälm 2, Matteus Gavatin 2, Carl Wadsten, Gustaf Hedström, Marcus Berglund, Peter Grönroos.

Highlights från matchen

Innebandymagazinet - Mardrömsstart för RIG i derbyt, Innebandymagazinet - Kassaskåpssäker ledning spårade ur, VK - Thorengruppen vann uddamålsseger mot RIG Umeå, VK - Dubbla hattrick i Umeåderbyt