Fredag
04 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 2 matcher
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Lördag
09 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Joelsson inför Sirius: "Kommer bli en svår match"

20 januari 2022 14:00

På fredag intar Team Thorengruppen återigen Thoren Arena och denna gång är IK Sirius FBC laget att slå. Sofia Joelsson, som har stått för en bra säsong och ligger i toppen av poängligan, har respekt för Sirius inför matchen.


Det är dags för årets andra match när Team Thorengruppen tar sig an IK Sirius FBC på fredag. Senast kommer TTG från en hemmamatch mot KAIS Mora, där de spelade hem segern med hela 16-3. Sofia Joelsson, den målstarka forwarden som genererade 5 poäng mot Mora, tar med sig några reflektioner från matchen in i nästa.

-Alla femmor bidrog framåt och vi är även riktigt starka i anfallszonen, säger Joelsson.

Om man kikar ännu länge bakåt i historien kan man se resultatet från senaste gången TTG mötte Sirius. På bortaplan vann Umeålaget med 4-11. Joelsson anar dock att det kan bli svårare att klå Sirius denna gång.

-De hade inte kommit igång i början av säsongen men ser betydligt starkare ut nu. Det är ett tufft lag med bra spelare så det kommer bli en svår match.

Även om hon ser det som en utmaning vet Joelsson vad som krävs av Thorengruppen för att gå ur matchen med tre färska poäng.

-Vi ska spela vårt spel och tro på det. Vi kommer också behöva höja vårt närkampsspel och täcka skott för att vinna matchen.

Personligen står Sofia Joelsson för en stark säsong. Hon blev nyligen rankad femma på listan över världens bästa innebandyspelare och hon ligger i skrivande stund tvåa i SSL-poängligan. Två poäng före henne ligger Veera Kauppi och tre poäng efter finns Emelie Wibron. Joelsson är minst sagt nöjd med lägesbilden.

-Det känns bra! Det är där uppe jag ska vara och det är extra kul att vi är flera från laget som är där uppe i toppen, säger Joelsson.

Hon menar också att hon aldrig har varit i bättre fysiskt form, vilket kommer med mycket fördelar.

-Med mer ork kommer bättre beslut, vilket gör att jag kan prestera bättre på planen än innan.

Du kan se Joelsson och resten av Team Thoren göra det de är bäst på live i Thoren Arena. Biljetter och säsongskort köper du här. Kan du inte vara på plats går matchen att se på Sportexpressen Play.