Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 2 matcher
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 2 matcher
Lördag
22 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 2 matcher
Söndag
15 Mar 2 matcher

Adam Hansson klar för två nya år

27 april 2020 12:00

Spel i svenska superligan. Då förlänger Adam Hansson kontraktet med två säsonger – och skolas om till back. "Oavsett vilken position jag får vill jag fortsätta vara en ledande spelare i laget", säger han.


Gimonäs UIF-fostrade Adam Hansson anslöt till Team Thorengruppen från RIG Umeå 2015. Fem år senare har han både hunnit med spel i SSL samt ett par fostrande säsonger i allsvenskan med Thorengruppen och (utlånad till) Umeå City. När det nu blev klart med spel i svenska superligan behövde den 24-årige Adam inte fundera alltför länge innan han kritade på ett nytt kontrakt.

-> När det blev SSL så fanns det inget annat för mig. Jag trivs otrolig bra i laget. Det är klart att det kommer att krävs mycket av oss i SSL. Det är ett stort steg upp men vi är väl förberedda. Får vi in ett par pusselbitar ytterligare till den trupp vi redan har så ska vi absolut klara oss bra, säger Adam.

Sedan han anslöt till laget så har han fått se den fysiska träningen steppas upp säsong för säsong. Det är en stor anledning till lagets framgångar.

-> Vi har bara blivit bättre och bättre fysiskt sett. Vi tränar som alla SSL-lag gör och där har Viktor Bengtsson gjort ett jättejobb. I varje match i år har vi känt att vi har haft en växel till att lägga i som motståndarna inte har, vi har haft något extra, säger han.

Adam Hansson är en allroundskicklig spelare som mestadels spelat som center de senaste åren. Men han nyttjades en hel del som back den gångna säsongen och när han nu skrivit på ett nytt kontrakt så är tanken att han ska permanenteras på den positionen.

-> Det är laget först till hundra procent. Jag vill att vi ska vinna matcher. Sedan vill jag fortsätta att vara en ledande spelare, oavsett om det blir positionsbyte eller ej. Men jag har lirat lite back tidigare också och tror att min spelartyp kan passa som back i SSL, säger han.

Sportchefen Jocke Sjöström säger så här om Adam Hansson:

-> Vi tror att vi kan få ut ännu mer spets av honom om han spelar back. Han är spelskicklig och bra i uppspelsfasen men också betydligt jobbigare och elakare än han ser ut att vara. Han sprider bra energi i laget samtidigt som han retar upp och tar energi från motståndarna. Han är viktig för laget, trygg och stabil och gör sällan en dålig match