Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match

Christoffer Suominen lämnar sitt tränaruppdrag hos damerna

13 maj 2021 09:00

Team Thorengruppen och Christoffer Suominen har gemensamt kommit överens om att han inte fortsätter som tränare för det SM-guldvinnande laget. Men Team Thorengruppen hoppas att han blir kvar i föreningen – fast i en ny roll i herrlaget. "Det handlar om en stor roll kopplat till SSL-herrarna", säger sportchefen Jocke Sjöström.


Christoffer Suominen kom till Team Thorengruppen inför säsongen 2019/20 och signerade ett tvåårskontrakt. Första året gick laget upp till SSL, år två vann laget SM-guld efter att ha gjort flest mål, släpp in minst, vunnit serien och SM-guldet. Christoffers kontrakt gick ut nu i vår och han kände att han uppnått det han ville uppnå, därför inleds nu inga nya kontraktsdiskussioner.

-Finalen blev pricken över i. Vi har gjort många av de grejer vi satte upp som mål när jag flyttade upp och jag känner helt enkelt att det är mission completed. Vi har nått höga höjder spel-, resultat- och utvecklingsmässigt och det har varit en otroligt rolig resa med spelare och ledare. Jag är fantastiskt nöjd över det jobb vi gjort men känner också att det är en styrka att lämna när det gått väldigt bra, i stället för att vara kvar några år i samma roll bara för att, säger Christoffer.

Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström kommenterar:

-Christoffer har gjort det fantastiskt bra i föreningen och utvecklat både spelet och individerna. Det går ju inte att bli bättre än bäst i Sverige. Men nu känner han sig färdig med det uppdrag han har och vi har gemensamt kommit överens att han inte fortsätter. Det känns naturligt, för man måste ju ha drivet att vilja fortsätta, säger han.

Men Thorengruppen hoppas att Christoffer Suominen stannar i Umeå och vill nu skräddarsy en roll åt honom i herrlaget.

-Vi har gjort en resa på herrsidan kring fys, professionalitet och allt sånt. Nu vill vi utveckla spelsystemet och individerna innebandymässigt och där har Christoffer en fantastisk kompetens. Han är otroligt bra på att utveckla individer och vi tror att han kan hjälpa oss att få en röd tråd och våra spelare att ta nya steg, säger Jocke Sjöström.

Christoffer Suominen konstaterar att han inte bestämt sig men att han är smickrad över förslaget.

-Jag stänger inga dörrar för nåt men vi trivs väldigt bra i Umeå och för en diskussion så vi får se vad det leder, säger han innan han avslutar:

-Det viktigaste för mig under min tid med laget är inte att vi vunnit en massa utan de mjuka värdena. Att jag skapat bra relationer med människor i föreningen och med spelare och att jag varit med och bidragit till utveckling. Jag tycker också att jag är en så mycket bättre tränare nu än när jag kom, säger han.