Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Torsdag
30 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
22 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Söndag
07 Nov 2 matcher
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match

Oskar Mikkonen har skrivit på för två år!

1 april 2021 11:00

Han började med innebandyn relativt sent och blev målvakt av en slump. Nu har Oskar Mikkonen skrivit på sitt första SSL-kontrakt med Team Thorengruppen SK. - Det känns jätteroligt. Det här är något jag kämpat för sedan jag kom till Thorengruppen Ungdom för två år sedan, säger den 18-årige målvaktstalangen.


Oskar Mikkonen växte upp i Skellefteå och började som så många andra spela ishockey med Skellefteå AIK. Han slutade dock med ishockeyn när han närmade sig tonåren och började med innebandy i stället där han hade många klasskompisar. Oskar, som var back i ishockey, spelade någon säsong som utespelare i innebandyn. Men när han fick fotproblem samtidigt som målvakten i laget skadade sig fick han hoppa in i målet. Och där har han blivit kvar.

-> Jag började stå i mål i innebandy när jag var typ 13-14 år. Det gick ganska bra redan från början och när jag sen fick chansen att träna och spela med äldre fanns alltid något att sikta mot. Det är lätt att motivera sig när det går bra och man får bekräftelse, säger han. Oskar flyttade sedan till Umeå för att gå gymnasiet, läsa NIU och satsa på innebandyn. Efter en säsong med Guif har han spelat två år med Team Thorengruppen Ungdom. Till våren tar han studenten, men redan nu belönas han med en examenspresent som heter duga – ett tvåårigt SSL-kontrakt Team Thorengruppen SK.

-> Jag har trivts väldigt bra i Ungdom. Det har varit ett skönt gäng och jag har känt mig välkommen från början. Det har varit lite av en morot det senaste året att kämpa sig till en plats i A-laget. Jag har tränat lite med A-laget och det har varit väldigt kul. Det har också blivit tändvätska för mig att träna ännu hårdare för att få fler chanser. Det känns jätteroligt att nu få det här förtroendet och det känns kul att vara i en så seriös förening.

Vad har du för målsättning på kort och lång sikt?

-> Just nu vill jag kämpa om speltid i herrlaget nästa säsong. Långsiktigt så siktar jag mot landslaget och den högsta eliten.

Vad är dina styrkor som målvakt?

-> Det som gjort mig till en bra spelare är att jag alltid stämplar in och går in helhjärtat i alla situationer; träningar, fysträningar, allting. Utöver det är jag ganska rörlig, ganska bra på att läsa av spelet och relativt snabb, säger Oskar.

Sportchefen Jocke Sjöström är nöjd över att den ambitiöse målvaktstalangen skrivit på ett tvåårskontrakt.

-> Han är en framtidsmålvakt som varit uppe och tränat en del med A-laget och nu är redo för nästa steg. Han är ett spännande namn för framtiden men han kan göra minuter redan nästa säsong. Han är extremt seriös och hårt jobbande, säger Sjöström.