Fredag
05 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Måndag
29 Mar 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match

TTG inför SM-final: "Blir nog en tight och rolig match."

24 april 2021 08:00

Nedräkningen till SM-finalen börjar gå mot sitt slut. På lördag klockan 15.15 är det dags att sitta bänkade i TV-soffan när Team Thorengruppen och Pixbo Wallenstam gör upp om SM-guldet. Spelarna Cornelia Fjellstedt och Myra Aggestål samt tränaren Christoffer Suominen tror att matchen kommer vara rolig och spännande att titta på.


Under lördagen är det dags för den sista drabbningen för denna säsong. I söndags stod det klart att Pixbo Wallenstam blir Team Thorengruppens motstånd i finalen, efter att de vann den femte matchen i semifinalserien mot Endre. Att TTG, som slutade som etta i grundserien, får möta Pixbo som blev tvåa ser TTG-spelare som både roligt och rättvist.

-Det känns som det perfekta finalmotståndet, ettan mot tvåan från serien. Det brukar bli roliga och tuffa matcher mot dem, säger Myra Aggestål.

-Matcherna mot dem har varit jämna och vi har presterat bra i dem. Det är ettan och tvåan från serien så på det viset är det också kanske mest rättvist att de två bästa lagen under säsongen får göra upp om guldet, säger Cornelia Fjellstedt.

Lagets tränare Christoffer Suominen ser Pixbo som ett tufft motstånd. Han menar att det är svårt att sia en matchbild, men anar att matchen kommer vara spännande att se.

-Jag tror att det kommer vara två lag som kommer vilja ha bollen. Matchen kommer nog spelas i ett högt tempo också, vilket borde gynna båda lagen, säger Suominen.

Myra Aggestål har en likartad uppfattning om vad som komma skall.

-Jag tror att det kommer bli en tight och rolig match. Vi kommer nog ha mycket boll och de kommer ligga tight i försvar och vara hungriga på att gå på kontringar så fort de har chansen. Det gäller att vi har lösningar på hur vi vill få ner bollen i djup för att sedan våga vara ett hot och vara noga med att inte tappa boll.

Cornelia Fjellstedt säger att det är två bollskickliga lag som kommer mötas, som båda har starka målvakter, defensiv och offensiv.

-Förhoppningsvis kan vi ta initiativet och ligga i förarsätet hela matchen, säger Fjellstedt.

Under veckan har laget haft gott om tid att ladda upp och förbereda sig mentalt, samtidigt som de njutit av att vara i SM-final.

-Vi har förberett oss noga under veckan och nu handlar mycket om att bygga en go känsla och att vi verkligen älskar läget, säger Suominen.

Att laget är glada, tacksamma och taggade över att vara i final är inte svårt att räkna ut. Den här finalen blir också extra speciell då stora delar av laget skulle ha spelat final med IKSU förra året, men säsongen var tvungen att stängas tidigt på grund av corona.

-Det kommer vara grymt inspirerande och något en längtat efter sedan ungefär den här tiden förra året, säger Fjellstedt. Det är en näst intill elva månaders lång säsong som avgörs under en match, häftigt!

-Det känns otroligt roligt och lite extra när förra säsongen behövde stängas ner. Det har varit en annorlunda säsong på grund av covid-19 och vi har jobbat otroligt hårt för att nå hit och att få avsluta säsongen med en final känns superbra, säger Aggestål.

Matchen går att se på SVT klockan 15.15 på lördag. Tills dess: tagga till, visa ditt stöd för laget och passa på att bli en målhjälte!