Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Suominen om slutspelet: "Vi ska njuta och leva i nuet."

24 mars 2021 13:35

På torsdag 25/3 kl 18.00 går första matchen i slutspelet av stapeln för Team Thorengruppens damer. Tränaren Christoffer Suominen är positiv och förväntansfull och delar med sig av sina tankar om truppen och slutspelet.


Det har på många sätt varit en speciell säsong som har lett upp till att Team Thorengruppen nu går in i ett slutspel med förhoppningen att ta ett SM-guld. Trots corona, publikfria matcher och en annorlunda vardag för både spelare och tränare går laget in med en bra känsla i slutspel, menar Suominen. Damerna gick ur serien som segrare, vilket innebär att de tar med sig en hel del vinnande koncept in i slutspelet.

-Bland annat har vi många spelare som verkligen kliver fram och är på en stigande kurva där de bara blir bättre och bättre ju mer de spelar. Vi har även tydliga mål vi arbetar mot, bra driv på träningarna och en hel del bra ledaregenskaper i laget. Allt som allt har vi en bra helhet, säger Suominen.

Det är inte bara första gången damlaget är i slutspel, utan även första gången för hela föreningen. Trots det har en hel del spelare erfarenhet av slutspelsmatcher.

-En stor del av truppen har gjort många VM, landslagsmatcher och slutspel i SSL. De kommer att vara grymma mentorer för de spelare som gör det här för första gången och bidra till att både spelare och vi tränare blir bättre. De som gör sitt första slutspel nu har en rejäl vilja, stor passion och starkt engagemang och jag unnar dem den här möjligheten. Jag är jätteglad för att de som individer och vi som ett lag ska få den här erfarenheten.

Suominen menar att det är viktigt att laget tar en match i taget nu när de kliver in i slutspelet och inte tänker för långt framåt.

-Vi ska försöka leva i nuet och göra vårt bästa där och då. Det är viktigt för både spelare och ledare att vi försöker njuta av att vara i ett slutspel. Spelmässigt ska vi försöka få ut allt vi kan i varje match och hålla kvar den bra känslan i gruppen.

Det är mycket som talar för ett framgångsrikt slutspel för laget, bland annat säger Suominen att truppen jobbar extremt hårt för varandra.

-Vi har också många spelare som är skickliga individuellt och tillsammans bildar en bra helhet. Det är viktigt att vi vet vad vi ska göra under matcherna, har en bra struktur i spelet och bibehåller den starka arbetsetiken och arbetsbeteendet vi har i laget.

Eftersom laget genom seriesegern har hemmaplansfördel under slutspelet spelas den första matchen mot Malmö hemma i Umeå Energi Arena, som går att titta på HÄR.