Torsdag
07 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Godisgiganten kliver in som sponsor

16 mars 2022 12:00

Godisgiganten öppnade i Umeå hösten 2019. Nu kliver företaget in som sponsor för Team Thorengruppen SK. -Föreningen har en bra verksamhet och vi tycker om att vara med och bidra till det lokala idrottslivet, säger delägaren Pontus Hiitti.


Godisgiganten är Umeås godaste butik och huserar Kronoskogsvägen 83 (tidigare Oves Herrmode). I butikslokalen på 300 kvadratmeter erbjuder företaget lösgodis, läsk, snacks och annat smaskigt till sina kunder. Delägaren Pontus Hiitti var tidigare resande säljare och fick då idén om att dra i gång något eget. När han fick kontakt med de två andra delägarna, Lars Oskarsson och Kristoffer Mattsson, sa det klick och i oktober 2019 slog Godisgiganten upp portarna till lösgodishimlen på Grubbe.

-Vi tre gick ihop och bestämde oss för att dra i gång. Det är kul när man hittar kreativa lösningar så det inte bara stannar på papper- och pennastadiet. Nu har vi vårt helt egna koncept som jag utformat, säger Pontus.

Butiken har i dag fem anställda och har klarat sig relativt bra under pandemin.

-Vi hade ju bara haft öppet ett par månader när pandemin slog till så vi har inte så mycket att jämföra med men när man pratar med folk i branschen så verkar det som att det gått bra under pandemin. Vi är ju specialiserade på lösgodis och vi tar hand om det på ett noggrant sätt vilket kan ha bidragit, sedan träffar man ju också mindre folk hos oss jämfört med större butiker, säger Pontus.

Godisgiganten har under sin 2,5 verksamma år redan varit med och sponsrat det lokala idrottslivet en del. Nu tar företaget nästa steg då man kliver in som sponsor för Team Thorengruppen SK.

-Det känns kul och vi ser fram emot detta! Team Thorengruppen har en bra verksamhet både på dam- och herrsidan och det är spännande med allt som händer kring nya arenan, som också ligger åt vårt håll rent geografiskt. Sedan har de också ett bra upplägg för partners med lite happenings och intressanta grejer, säger Pontus Hiitti.