19 Apr 1 match

Lyckad dubbelhelg för damerna

12 oktober 2020 08:30

Damerna skulle få en intensiv helg då KAIS Mora väntade på bortaplan under fredagen och Jönköping på hemmaplan under söndagen.

Mötet mellan topptippade KAIS Mora och Team Thorengruppen skulle visa sig inledas intensivt. Myra Aggestål skulle göra sitt första mål för kvällen efter endasdt 42 sekunder. Med Cornelia Fjellstedts straffmål sex minuter senare var TTG i tidig tvåmålsledning i Mora. Trots KAIS Moras reducering skulle Aggestål göra mål nummer två och Amanda Delgado Johansson snyggt sätta 1-4 innan periodpaus.

Aggestål, som påpassligt styrde in 1-5 (och sitt tredje för kvällen) skulle inleda målskyttet för bortalaget i den andra perioden. Målet skulle dock visa sig bli TTG:s enda i perioden, två Mora-mål innebar istället 3-5 inför de 20 avslutande minutrarna. Veera Kauppis 3-6 följdes sedan av en hög Morapress med två raka mål och endast en ettmålsledning för bortalaget TTG. Efter hårt tryck mot målet kunde dock Veera Kauppi komma loss och sätta 5-7 (assist av dagens målvakt Lovisa Hedin) och avgöra mötet.

Målskyttar TTG: Myra Aggestål 3, Veera Kauppi 2, Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson.

KAIS Mora - Team Thorengruppen 5-7 (Skott: 23-27)

Söndagens match mellan hemmalaget Team Thorengruppen och Jönköping skulle precis som fredagens möte innebära ett tidigt mål av TTG, denna gång av Oona Kauppi och 58 sekunder in. Knappa 50 sekunder senare skulle även Amanda Delgado Johansson göra sitt femte mål för säsongen. En Jönköping-reducering och ett varsitt mål av Myra Aggestål och Clara Forssén innebar 4-1 efter den första perioden.

Det skulle göras fem nya mål även i period två. Agnes Plogner och Moa Johansson skulle både göra sina första SSL-mål och Veera Kauppi och Forssén sitt första respktive andra för dagen till ställningen 8-2 inför period tre. Om de två första perioderna bjudit på mål skulle den tredje bli desto målfattigare. Ett mål åt vadera håll (TTG:s av Veera Kauppi) innebar ett slutresultatet 9-3.

Målskyttar TTG: Veera Kauppi 2, Clara Forssén 2, Oona Kauppi, Amanda Delgado Johansson, Myra Aggestål, Agnes Plogner, Moa Johansson.

Team Thorengruppen - Jönköping 9-3 (Skott: 29-18)